ukenru
prokuratura-ssha-prosit-dlya-rosiyanki-butinoyi-18-misyatsiv-pozbavlennya-voli

Прокуратура США просить для росіянки Бутіної 18 місяців в'язниці за шпигунство

 • 9060 переглядiв

КИЇВ. 20 квітня. УНН. Сторона звинувачення просить засудити росіянку Марію Бутіну, яка визнала себе винною в змові проти Сполучених Штатів, до півтора років позбавлення волі. Про це агентство AP повідомляє в п'ятницю, 19 квітня, з посиланням на документи суду, передає УНН.

У свою чергу, адвокати Бутіної просять депортувати її на батьківщину після винесення вироку. За їхніми словами, "справедливе покарання не вимагає додаткового тюремного ув'язнення". Вирок 30-річній росіянці буде винесено 26 квітня.

Нагадаємо, у грудні 2018 року Бутіна визнала себе винною в змові проти США та погодилася співпрацювати зі слідством. На слуханнях вона заявила, що діяла під керівництвом офіційної особи з Росії та хотіла встановити контакти з республіканцями і Національною стрілецькою асоціацією США. Звинувачення в діяльності як іноземного агента і конспіративній діяльності на користь Росії Бутіна відкинула.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Підступний шпигун чи жертва непорозуміння: хто такий затриманий у Москві Пол Уїлан

Сторона обвинувачення говорила про зв’язок Бутіної з колишнім російським законодавцем і членом керівництва російського Центрального банку Олександром Торшиним. За три місяці до арешту Бутіної Міністерство фінансів США запровадило проти Торшина фінансові санкції.

У Кремлі звинувачення проти Бутіної назвали “безпідставними”.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП