ukenru
prodavali-viyskovu-formu-ta-generatori-kiberpolitsiya-vikrila-zlochintsiv-z-mikolayivschini

"Продавали" військову форму та генератори: кіберполіція викрила злочинців з Миколаївщини

 • 1593601 переглядiв

КИЇВ. 28 січня. УНН. Кіберполіція спіймала зловмисників з Миколаївської області, які продавали волонтерам та військовим неіснуючу військову форму та генератори у соцмережах. Про це повідомляє УНН з посиланням на МВС України.

Деталі

Фігуранти справи у соціальних мережах продавали вигадану військову форму і генератори волонтерам та військовим. За товар просили повну передоплату, отримавши гроші – зникали.

Двоє мешканців смт Братське створювали інтернет-магазини, орієнтуючись на запити населення. Пропонували товари, що мають попит, зокрема військовий тактичний одяг та генератори. Інтернет-сторінки просували за допомогою реклами.

Продавали з умовою: повна передоплата на банківську карту. Коли «жертва» перераховувала кошти на рахунок зловмисників, вони повідомляли, що нібито потрібно ще зачекати, бо товари доставляють із-за кордону. Далі кримінальники блокували покупців. Попередньо, зловмисники ошукали десятки військових і волонтерів.

Додамо

Кримінальне правопорушення викрили співробітники відділу протидії кіберзлочинам у Миколаївщині спільно зі слідчими відділення поліції №1 Вознесенського райуправління поліції.

Нагадаємо

У Києві правоохоронці нейтралізували зловмисників, які за власною схемою фейкового набуття громадянства України “оформлювали” документи іноземцям.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП