pro-elektronni-povistky-poky-shcho-vzahali-ne-ydetsia-minoborony

Про електронні повістки поки що взагалі не йдеться – Міноборони

 • 28561 переглядiв

Міноборони заявляє про відсутність нормативно-правової бази для видачі електронних повісток. Повістки надсилатимуться рекомендованими листами через Укрпошту на адреси, вказані при постановці на військовий облік.

У міністерстві оборони зазначають, що поки для видачі електронних повісток немає нормативної бази, відповідно юридичних підстав для цього поки що немає. Про це заявив речник міністерства оборони України Дмитро Лазуткін в інтерв'ю NV, пише УНН.

За словами Лазуткіна, для видачі електронних повісток, на сьогодні відсутня нормативно-правова база.

"Юридичних підстав для цього поки що немає. Технічно розробники програми можуть зробити це в ті чи інші терміни. Але для цього має бути юридична основа. Це залежить вже не від нас, не від міністерства", - каже речник Міноборони.

Він зазначає, що потреба в електронних повістках відсутня, оскільки люди оновили свої контактні дані, включно з телефонами та адресами.

"Зараз, згідно з нинішньою нормативною правовою базою, можна надсилати повістки рекомендованим листом з описом вкладення. Відповідно, це механізм, який буде застосовуватися. Про електронні повістки поки що взагалі не йдеться", - зазначив Лазуткін.

Нагадаємо

У Генштабі повідомили, що починаючи з 17 липня, повістки можуть надсилати через Укрпошту на адреси, вказані при постановці на військовий облік, що спрощує процедуру для територіальних призовних дільниць.

Популярні

Новини по темі