privlasniv-mayzhe-tretinu-zemel-gromadi-na-zhitomirschini-sbu-vikrila-ekschinovnika-derzhgeokadastru

Привласнив майже третину земель громади на Житомирщині: СБУ викрила ексчиновника Держгеокадастру

 • 417039 переглядiв

КИЇВ. 23 червня. УНН. Повідомлено про підозру колишньому посадовцю Держгеокадастру, який незаконно вивів з комунальної власності майже 2 тисячі гектарів лісових угідь на Житомирщині. Що становить майже третину земель Барашівської територіальної громади, повідомляє УНН із посиланням на Службу безпеки України.

Деталі

Як повідомляється, затриманий раніше очолював Головне управління Держгеокадастру в одній з областей центральної України.

За матеріалами справи, після звільнення він організував незаконний механізм привласнення державних лісових угідь на Житомирщині.

Зловмисник незаконно вивів з комунальної власності майже 2 тис. гектарів землі на загальну суму понад 70 млн грн. Це становить фактично третину земель Барашівської територіальної громади, йдеться у повідомлені.

Для реалізації «схеми» він залучив чотирьох державних реєстраторів і землевпорядників, очільницю місцевого сільгосппідприємства і свого колишнього водія.

Вони незаконно переоформлювали гектари лісових угідь на підконтрольні комерційні структури приватного агросектору. Для цього вносили недостовірні відомості до державних баз даних та майнових реєстрів.

На підставі зібраних доказів організатору оборудки та шести його спільникам повідомлено про підозру у шахрайстві, вчиненому в особливо великих розмірах організованою групою. Зловмисникам загрожує до 12 років тюрми з конфіскацією майна.

Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину.

Крім того, за ініціативи СБУ, арештовано активи агропідприємства, яке фігурує у «схемі». Готуються клопотання про накладення арешту на майно інших учасників злочину, зазначили в СБУ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: СБУ затримала "крота" в ЗСУ: шпигував за українськими бойовими літаками та бронемашинами

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    На Полтавщині зносять старе єврейське кладовище

     • 1073662 переглядiв

    В цьому році оприлюднення завдань НМТ не передбачено - УЦОЯО

     • 869693 переглядiв