privlasniv-10-mln-griven-dlya-zsu-suditimut-deputata-iz-sumschini

Привласнив 10 млн гривень для ЗСУ: судитимуть депутата із Сумщини 

 • 414077 переглядiв

КИЇВ. 31 липня. УНН. У суді буде розглядатись справа депутата міської ради із Сумщини та його спільників, які організували шахрайський “благодійний фонд” для збору на потреби ЗСУ. Зловмисникам вдалось зібрати 10 млн грн, проте гроші до захисників так і не надійшли, повідомляє Національна поліція України, передає УНН.

Деталі

Організатором злочинної схеми був депутат міської ради з Сумщини. Він найняв менеджерів та операторів, які працювали у фіктивних офісах. Ці співробітники телефонували бізнесменам, прохали допомогти придбати конкретні товари для військових і надавали реквізити підконтрольної благодійної організації.

В результаті шахраї зібрали понад 10 мільйонів гривень. Щоб приховати свою злочинну діяльність, вони лише піввідсотка від зібраної суми передали на Збройні сили України, а решту грошей привласнили собі.

Повідомляється, що під час викриття зловмисників були здійснені обшуки у Київській, Дніпропетровській, Сумській областях та місті Києві. В результаті, було вилучено оргтехніку, мобільні телефони, гроші та документи у підозрюваних та осіб, що можуть бути причетні до цих злочинів. Також були заблоковані рахунки фонду та пов'язаних з ним контрагентів, через які здійснювався вивід коштів.

Організатору злочину та сімом його спільникам оголосили про підозру у створенні злочинної організації (ч. 1, 2 ст. 255 Кримінального кодексу України) та шахрайстві (ч. 3, 4 ст. 190 Кримінального кодексу України).

Також повідомляється, що матеріали кримінального провадження вже скеровано до суду і зловмисникам загрожує до 12-ти років позбавлення волі.

Нагадаємо

Також у Києві повідомлено про підозру підприємцю, який постачав комп’ютерну техніку до однієї з військових частин.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    Лондон списав понад 40 танків, які міг би передати Києву - The Times

     • 411382 переглядiв