ukenru
pristayko-spodivayetsya-na-prosuvannya-u-peregovorakh-schodo-reformi-radbezu-oon

Пристайко сподівається на просування у переговорах щодо реформи Радбезу ООН

 • 12382 переглядiв

КИЇВ. 21 лютого. УНН. Міністр закордонних справ України Вадим Пристайко під час зустрічі із головою 74-ї сесії Генеральної асамблеї ООН Тіджані Мухаммад-Банде у Нью-Йорку висловив сподівання на скоріше завершення міжурядових переговорів щодо реформування Ради безпеки ООН. Про це УНН повідомили в пресслужбі МЗС України.

Пристайко, зокрема, привітав внесок голови ГА ООН у процес ревіталізації Генасамблеї, а також "висловив сподівання на скоріше завершення міжурядових переговорів щодо реформування Ради безпеки ООН, що має на меті підвищення ефективності функціонування цього органу з урахуванням сучасних викликів і загроз", вказали у МЗС.

Пристайко також висловив вдячність Мухаммад-Банде за його сприяння у схваленні Генасамблеєю ООН протягом його головування двох оновлених українських резолюцій щодо порушень прав людини та проблеми мілітаризації АР Крим та міста Севастополь.

Співрозмовники відзначили нагальність всеохоплюючого обговорення проблематики тимчасово окупованих територій України в ГА ООН у межах окремого пункту порядку денного, внесеного українською стороною.

"Проблема тимчасово окупованих територій України має залишатися на порядку денному Генасамблеї ООН до їхньої повної деокупації та поновлення територіальної цілісності України у межах її міжнародно визнаних кордонів", - підкреслив глава українського зовнішньополітичного відомства.

Нагадаємо, Пристайко обговорив з Генсеком ООН можливу операцію з підтримання миру на Донбасі.

Українські Національні Новини

Політика