priorytety-minoborony-na-nastupnyi-rik-posylennia-protypovitrianoho-shchyta-derzhavy-ta-rozvytok-opk-2

Пріоритети Міноборони на наступний рік: посилення протиповітряного щита держави та розвиток ОПК

 • 34607 переглядiв

Міністерство оборони України визначило пріоритети на 2024 рік щодо посилення протиповітряної оборони та нарощування оборонно-промислового виробництва, включаючи збільшення виробництва ракет та боєприпасів.

У пріоритетах Міноборони України на майбутній 2024 рік посилення повітряного щита держави та активна розбудова оборонно промислового комплексу. Про це розповіли в пресслужбі Міністерства оборони України, передає УНН.

Деталі

За даними відомства у майбутньому році Міноборони спільно з Міністерством стратегічних галузей промисловості планують збільшити у кілька разів виробництво ракет, боєприпасів, озброєння та військової техніки. Зокрема, це повідомив під час свого виступу в телемарафоні "Єдині новини" заступника Міністра оборони України генерал-лейтенанта Івана Гаврилюка.

У затвердженому бюджеті на 2024 рік передбачено, що близько 175 мільярдів гривень виділяється на закупівлю ракет і боєприпасів, щоб наші Сили оборони могли гідно протистояти російській агресії

 - повідомив в ефірі генерал-лейтенант.

У відомстві також підкреслили, що в головних пріоритетах Міноборони й розбудова вітчизняного оборонно-промислового комплексу.

Зазначається, що головна увага присвячуватиметься виробництву саме засобів протиповітряної оборони: від звичайних переносних зенітно-ракетних комплексів до систем ППО з дальністю більш як 100 кілометрів (на кшталт ЗРК "Корал").

Тетяна Салганік

Війна

    Популярні

    Новини по темі