priorytetom-mks-na-tsei-ta-nastupnyi-rik-bude-blok-shchodo-katuvannia-ukraintsiv-u-mistsiakh-nesvobody

Пріоритетом МКС на цей та наступний рік буде блок щодо катування українців у місцях несвободи

 • 45532 переглядiв

Міжнародний кримінальний суд пріоритезує розслідування катувань українців росіянами у місцях несвободи. Україна наголошує, що це системна політика РФ, а не поодинокі випадки.

Пріоритетом Міжнародного кримінального суду на цей та наступний рік буде великий блок щодо катування росіянами у місцях несвободи українців. Про це повідомив керівник Департаменту протидії злочинам в умовах збройного конфлікту Офісу Генпрокурора Юрій Бєлоусов під час заходу присвяченому роковинам теракту в Оленівці: "Оленівка - місце воєнного злочину росії", передає кореспондент УНН.

На цей та наступний рік пріоритетом Міжнародного кримінального суду, окрім депортації наших дітей, атак по нашій енергоструктурі, наступний такий великий блок – це катування у місцях несвободи. Для МКС те, що відбувається у місцях несвободи на окупованих територіях України, на території рф є свідченням системної політики росіян. Для нас також

- сказав Бєлоусов.

Він зазначив, що Україна намагається донести всьому світу, що росіяни катують українських цивільних та військових.

Це не поодинокі випадки, це ціла система фільтрації

 - додав Бєлоусов.

Доповнення

Керівник Департаменту протидії злочинам в умовах збройного конфлікту Офісу Генпрокурора України Юрій Бєлоусов повідомив, що слідство розглядає кілька версій теракту в колонії в Оленівці, де загинуло 50 українських військовополонених і понад 70 отримали поранення, але основною версією є те, що був підірваний термобаричний заряд, враховуючи наслідки.

Нагадаємо

Під час вибуху в ніч проти 29 липня 2022 року, який пролунав на території колишньої виправної колонії в смт Оленівка на тимчасово окупованій території Донецької області, була знищена будівля, де утримували українських військовополонених.

 7 липня 2023 року Україні вдалося повернути тіла військовополонених, які загинули внаслідок теракту в колонії окупованого селища Оленівка на Донеччині. Більшість із тіл — ідентифіковані.

В ООН відхилили заяви росії, що українські військовополонені, які загинули в Оленівці, були вбиті українським ударом HIMARS.

Популярні

Новини по темі

Манчестер Юнайтед, очевидно, планує стадіон на 100 000 глядачів

 • 13298 переглядiв