ukenru
prezident-virmeniyi-provede-zustrich-z-genshtabom-respubliki-dlya-vregulyuvannya-situatsiyi

Президент Вірменії проведе зустріч з Генштабом республіки для врегулювання ситуації

 • 10080 переглядiв

КИЇВ. 26 лютого. УНН. Президент Вірменії Армен Саркісян планує провести зустріч з начальником Генштабу ЗС Оніком Гаспаряном, який в четвер зажадав відставки прем’єр-міністра Нікола Пашиняна і уряду, для обговорення обстановки в республіці. Про це повідомила в п’ятницю пресслужба апарату глави держави, пише УНН.

Деталі

"Президент республіки планує провести зустріч з начальником Генштабу ЗС Оніком Гаспаряном. Для того щоб знизити напруженість в країні і знайти мирне рішення для виходу з ситуації, що склалася, президент Саркісян ініціює ряд консультацій", - наголошується в повідомленні.

Раніше про підготовку зустрічі з президентом Саркісяном повідомив лідер парламентської опозиційної фракції "Світла Вірменія" Едмон Марукян. Найбільше опозиційне об'єднання - "Рух за порятунок батьківщини", який з вечора четверга перекрив проспект Баграмяна поруч з будівлею парламенту Вірменії, також висловив готовність провести зустріч з Саркісяном.

Контекст

У Вірменії в четвер почалися масові акції противників і прихильників Пашиняна, після того як Генштаб ЗС виступив із заявою, в якій говорилося, що військові вимагають відставки прем'єра і уряду. Заяву підписали начальник Генштабу Онік Гаспарян, його заступники, голови управлінь та корпусів. Пашинян розцінив це як спробу військового перевороту і повідомив про рішення звільнити начальника Генштабу. Президент країни Армен Саркісян, який, згідно з конституцією, призначає і звільняє з посади начальника Генштабу за пропозицією прем'єра, поки не підписав документи.

Українські Національні Новини

Новини Світу