ukenru
prezident-malavi-zayaviv-scho-zaboroni-na-poyizdki-cherez-omikron-shtam-gruntuyutsya-na-afrofobiyi-a-ne-na-naukovikh-danikh

Президент Малаві заявив, що заборона на поїздки через "омікрон"-штам ґрунтується на "афрофобії", а не на наукових даних

 • 17195 переглядiв

КИЇВ. 29 листопада. УНН. Заборони на поїздки, введені для мандрівників із південної частини Африки, ґрунтуються на "афрофобії", а не на науці, сказав президент Малаві Лазарус Чаквера, його слова наводить CNN, передає УНН.

Деталі

У повідомленні Чаквера заявив, що світ має бути вдячний вченим Південної Африки за виявлення варіанта Covid-19 "Omicron", насамперед.

Президент Малаві, який також є головою Співтовариства розвитку країн півдня Африки (SADC), що складається з 16 членів, сказав, що всі стурбовані новим варіантом коронавірусу.

"Але односторонні заборони на поїздки, запроваджені щодо країн SADC Великою Британією, ЄС, США, Австралією та іншими країнами, недоречні, - вважає він. - Міри Covid повинні ґрунтуватися на наукових даних, а не на афрофобії".

Міністерство міжнародних відносин та співробітництва Південної Африки заявило в суботу, що обмеження на поїздки "подібні до покарання Південної Африки за її передове геномне секвенування і здатність швидше виявляти нові варіанти".

Додамо

Штам COVID-19, який отримав у ВООЗ позначення "омікрон", було виявлено у листопаді на півдні Африки. Фахівці вважають, що він може загрожувати, оскільки поширюється набагато швидше, ніж інші штами, які виявляли вчені за період пандемії, і містить велику кількість мутацій.

Випадки зараження цим штамом зафіксували у різних регіонах світу.

Українські Національні Новини

Новини Світу