premyer-efiopiyi-poobitsyav-poklasti-kray-viyni-povstantsi-tigrayu-pogodilis-na-mirni-peregovori

Прем'єр Ефіопії пообіцяв покласти край війні. Повстанці Тиграю погодились на мирні переговори

 • 138233 переглядiв

КИЇВ. 21 жовтня. УНН. Повстанська влада Тиграю заявила в п'ятницю, що наступного тижня вони візьмуть участь у переговорах, спрямованих на припинення війни в Ефіопії. Прем'єр-міністр Абій Ахмед пообіцяв, що бойові дії "припиняться і запанує мир". Про це УНН пише з посиланням на AFP.

Деталі

Уряд також заявив, що візьме участь у переговорах у Південній Африці, організованих Африканським союзом у понеділок.

"Наша делегація візьме участь", - повідомив агентству AFP представник повстанської влади Тиграю, коли їх запитали, чи приєднаються вони до столу переговорів 24 жовтня.

Абій, лауреат Нобелівської премії миру, який направив армію до Тиграю в листопаді 2020 року, щоб повалити дисидентську владу регіону, сказав, що війна "закінчиться і запанує мир".

"Ефіопія буде мирною, ми не продовжуватимемо боротися нескінченно", - сказав він аудиторії в четвер на відкритті цивільного проекту за межами Аддіс-Абеби.

Джерело в гуманітарній сфері повідомило AFP у п'ятницю, що між містами Шир та Аксум на півночі Тиграю йдуть запеклі бої.

Доповнення

Уряд Ефіопії цього тижня пообіцяв захопити аеропорти та інші федеральні об'єкти з-під контролю повстанців.

Бойові дії відновилися у серпні, порушивши перемир'я та зупинивши надання допомоги Тиграю, регіону з населенням шість мільйонів людей, у якому не вистачає їжі, ліків та інших предметів першої необхідності для порятунку життя.

Конфлікт почався майже два роки тому, коли Абій звинуватив Тиграйський народно-визвольний фронт, правлячу партію регіону, яка чинила опір центральній владі, у нападах на армійські табори.

Фронт домінував у правлячому політичному альянсі Ефіопії протягом десятиліть, перш ніж Абій прийшов до влади у 2018 році та відсунув партію на другий план.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Син племінника Джона Кеннеді заявив, що воював в Україні

     • 163834 переглядiв