premier-irlandii-naiblyzhchymy-tyzhniamy-planuie-vidvidaty-ukrainu

Прем'єр Ірландії найближчими тижнями планує відвідати Україну

 • 102010 переглядiв

Прем'єр-міністр Ірландії Саймон Гарріс заявив, що прийняв офіційне запрошення відвідати Україну найближчими тижнями після зустрічі з президентом Володимиром Зеленським в аеропорту Шеннон, висловивши жах через викрадення Росією українських дітей.

Прем'єр-міністр Ірландії Саймон Гарріс під час зустрічі в суботу в аеропорту Шеннон з Володимиром Зеленським заявив, що прийняв від нього офіційне запрошення відвідати Україну та сподівається здійснити цей візит найближчими тижнями. Під час короткого спілкування з журналістами в аеропорту Гарріс зазначив, що провів дуже гарну зустріч із президентом Зеленським. Про це пише АР, передає УНН.

Деталі

Прем'єр Ірландії також заявив, що він "в абсолютному жаху" від того, що Росія викрадає українських дітей.

Відповідаючи на запитання, чи говорили вони із Зеленським про те, що ірландський уряд нещодавно скоротив виплати аліментів українським біженцям, які проживають в країні, Гарріс відповів, що це питання не порушували.

Також він зазначив, що "всі хочуть досягти ситуації, коли війна закінчиться і народ України зможе повернутися додому".

"Ми хочемо, щоб Україна стала членом ЄС, і, якщо це станеться, люди з України матимуть таку саму свободу пересування, як і будь-які інші громадяни ЄС", — сказав прем’єр Ірландії.

Зеленський завітав до Ірландії для двосторонньої зустрічі із головою уряду країни13.07.24, 16:06

Популярні

Новини по темі