ukenru
predstavnika-turetskoyi-opozitsiyi-ogolosheno-merom-stambula

Представника турецької опозиції оголошено мером Стамбула

 • 7392 переглядiв

КИЇВ. 18 квітня. УНН. Через понад два тижні після виборів мера Стамбула виборчком Туреччини оголосив переможцем опозиційного кандидата Екрема Імамоглу. Про це повідомляє УНН з посиланням на DW.

Імамоглу, який представляє найбільшу в країні опозиційну Народно-республіканську партію, в середу, 17 квітня, у Палаці юстиції врученно сертифікат про визнання мером.

Однак мандат у нього ще можуть відібрати, якщо Вища виборча комісія Туреччини задовольнить клопотання правлячої Партії справедливості і розвитку (ПСР) про анулювання результатів виборів і проведення повторного голосування.

Клопотання про це ПСР подала напередодні, зажадавши одночасно не вручати мандат Імамоглу до тих пір, поки не буде розглянуто питання про перевибори. Однак виборча комісія не пішла назустріч правлячої партії, головою якої є президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган.

Коли буде прийнято рішення, чи проводити повторно муніципальні вибори в турецькому мегаполісі, поки залишається неясним.

Нагадаємо, на минулих 31 березня муніципальних виборах в Стамбулі Екрем Імамоглу випередив претендента від ПСР, колишнього прем'єр-міністра Біна Йилдирима, з перевагою в 15 тисяч голосів.

Партія справедливості і розвитку втратила позиції і в столиці країни Анкарі: там кандидат від НРП Мансур Явашев набрав більше 50% голосів, а представник ПСР Мехмет Озхасекі - 47,06%.

Українські Національні Новини

Новини Світу