pravliacha-koalitsiia-tailandu-obyraie-kandydatom-u-premier-ministry-donku-miliardera

Правляча коаліція Таїланду обирає кандидатом у прем'єр-міністри доньку мільярдера

 • 16123 переглядiв

37-річна Петонгтарн Чинавата, донька колишнього прем'єр-міністра-мільярдера, висунута кандидатом на пост прем'єр-міністра Таїланду. Парламент проголосує за її кандидатуру в п'ятницю після відставки попереднього прем'єра.

37-річна Петонгтарн Чинавата, донька колишнього прем'єр-міністра-мільярдера висунута кандидатом на пост прем'єр-міністра Таїланду. Напередодні Конституційний суд країни усунув прем'єр-міністра Сретту Тавісіна з посади.

Пише УНН із посиланням на ORF.

Таїландські парламентарі оголосили в четвер, що висувають 37-річну Петонгтарн Чинавата на пост прем'єр-міністра. Законодавці проголосують у парламенті в п'ятницю.

Довідка

Петонгтарн Чинавата - дочка мільярдера, політичного важковаговика Таксіна Чинавата. Вона є лідером "Pheu Thai" (Пхеу Тай), найбільшої партії в тимчасовому уряді. Раніше Конституційний суд відправив у відставку Сретта Тавісіна, у зв’язку з порушенням етичної норми Таїланду.

Доповнення

Тайська політика характеризується двома десятиліттями хронічної нестабільності, з неодноразовими переворотами, вуличними протестами та доленосними судовими рішеннями. Причиною цього є також довготривала боротьба між військовими та роялістським істеблішментом проти прогресивних партій країни.

undefinedundefined

Ігор Тележніков

Новини Світу

Популярні

Новини по темі