ukenru
pravila-vyizdu-na-maltu-komu-iz-turistiv-ne-potriben-covid-sertifikat

Правила в'їзду на Мальту: кому із туристів не потрібен COVID-сертифікат

 • 64094 переглядiв

КИЇВ. 14 липня. УНН. Уряд Мальти змінив правила в'їзду в країну. Починаючи з 14 липня COVID-сертифікат потрібен буде не для всіх, хто захоче відвідати Мальту, повідомляє УНН із посиланням на Malta Today.

Деталі

Міністр охорони здоров’я Кріс Фірн спочатку заявив, що на Мальту дозволяється їхати лише людям із визнаним сертифікатом вакцин. Дітям віком від 5 до 12 років потрібно буде здати негативний тест на ПЛР. Діти до 5 років звільняються від цього обов'язку.

Дітей, які подорожують до країни, потрібно буде супроводжувати дорослого, який має визнаний сертифікат про щеплення. Нові правила також уточнюють, що невакциновані мандрівники, що прибувають з країнпомеранчевої зони, до яких входить ЄС, повинні піддатися карантину. Помаранчевий список включає Великобританію та країни ЄС.

Особи, які не можуть приймати вакцину з медичних причин, та особи віком від п’яти до одинадцяти років, включаючи обидва віки, не повинні мати сертифікат про вакцинацію після прибуття на Мальту з будь-якої з перелічених країн, поки що оскільки після прибуття на Мальту вони мають негативний тест ПЛР.

Особам, які проживають на Мальті і яким слід було повернутися на Мальту з перелічених країн, не потрібно буде пред'являти сертифікат вакцини, якщо вони мають негативний тест на ПЛР за 72 години до прибуття.

Загалом на Мальті зафіксували 31,394 випадків коронавірусу, 420 осіб померли.

Нагадаємо

Раніше УНН повідомляв, що наявність COVID-сертифіката стане обов'язковою умовою для тих, хто захоче відвідати Мальту.

Мальта щепила 70% дорослого населення принаймні одним уколом, ставши першою країною Європейського Союзу, яка досягла так званого колективного імунітету.

Українські Національні Новини

Новини Світу