potribni-dodatkovi-reformy-ukraine-facility-peredbachaie-vrehuliuvannia-ukrainoiu-virtualnykh-aktyviv

Потрібні додаткові реформи: Ukraine Facility передбачає врегулювання Україною віртуальних активів

 • 25991 переглядiв

Україна має ухвалити законопроєкт щодо регулювання віртуальних активів та платіжних систем відповідно до стандартів ЄС, а також працювати над регулюванням криптоактивів та забезпеченням стабільності цифрового фінансового сектору відповідно до найкращих європейських практик.

Україна повинна провести реформи, спрямовані на покращення інфраструктури електронних фінансів включаючи системи платежів та обслуговування клієнтів, про це йдеться у програмі Ukraine Facility, пише УНН.

Деталі

У документі відзначається необхідність ухвалення законопроекту щодо внесення змін до законодавства про віртуальні активи та платіжні системи України. Цей законопроект повинен відповідати стандартам, встановленим регулятором MiCA. 

Необхідні подальші реформи для поліпшення відповідності України стандартам Групи розроблення фінансових заходів боротьби з відмиванням грошей (FATF), зокрема у сфері віртуальних активів, цільових фінансових санкцій і розслідувань… Поява віртуальних активів і відсутність їхнього правового регулювання є негативним фактором, який може сприяти шахрайству, відмиванню злочинних доходів, фінансуванню тероризму та ухиленню від сплати податків

- йдеться у документі.

Також у документі зазначається, що Україна має працювати над врегулюванням криптоактивів і забезпеченням стабільності цифрового фінансового сектору відповідно до найкращих європейських стандартів і практик.

Нагадаємо

Україна оприлюднила план із 69 реформ, у тому числі в економічному, судовому та фінансовому секторах, на виконання програми ЄС "Український фонд", спрямованої на прискорення інтеграції України до Європейського Союзу.

Мінекономіки: за 2 місяці ВВП зріс на 3,6%18.03.24, 10:37

Популярні

Новини по темі