posylennia-kontroliu-na-pivnichnomu-kordoni-ukrainy-prykordonnyky-rozpovily-pro-zakhody-bezpeky

Посилення контролю на північному кордоні України: прикордонники розповіли про заходи безпеки

 • 29354 переглядiв

Держприкордонслужба посилює заходи безпеки на кордоні з білоруссю. Проводиться укріплення, мінування території та використовуються сучасні системи спостереження для контролю кордону.

Напрямок кордону з білоруссю продовжує залишатись небезпечним. Для посилення безпеки на північному кордоні України продовжують проводитись комплексні заходи. Проходять заходи з укріплення кордону та мінування території. Про це у понеділок розповіли в Північному регіональному представництві Держприкордонслужби, пише УНН.

Деталі

Напрямок кордону з білоруссю продовжує залишатись небезпечним. Кордон укріплюється. Проходять заходи з його подальшого інженерного облаштування. Поряд з цим відбувається й мінування території

 - вказали у регіональному представництві ДПСУ у Facebook. 

Держрубіж прикордонники бережуть за допомогою приладів візуального та радіолокаційного спостереження. Окремо кордон контролюється засобами цілодобового нагляду, окремо – елементами виявлення рухомих наземних об'єктів, які мають можливість визначати координати цілі, напрямок і швидкість їх руху.

Як повідомляється, функціонує сучасна й надійна система повітряного моніторингу, яку забезпечують камери віддаленого відеоспостереження, які дозволяють здійснювати дистанційний контроль за всією протяжністю держрубежу.

Під час патрулювання річкових та озерних ділянок прикордонники активно використовують катери.

Ведуть спостереження за водною поверхнею та прилеглою місцевістю, аби не допустити можливого незаконного перетинання кордону.

Поряд з цим в прикордонні продовжують діяти режимні обмеження введені на час дії воєнного стану. Для перебування в прикордонній смузі особи мають отримати відповідний документ, нагадали у представництві ДПС.

На кордоні з білоруссю ситуація незмінна, ворог також не розгортає додаткові сили біля кордону з Сумщиною - Демченко27.07.24, 17:59

Популярні

Новини по темі

У Польщі через негоду загинуло двоє людей, є поранені

 • 14828 переглядiв