ukenru
posolstvo-izrayilyu-ne-vvazhaye-za-potribne-vidpovidati-vyatrovichu-na-tezi-pro-banderu

Посольство Ізраїлю не вважає за потрібне відповідати В’ятровичу на тези про Бандеру

 • 27108 переглядiв

КИЇВ. 26 грудня. УНН. Посольство Ізраїлю в Україні не вважає за потрібне відповідати на заклик директора українського Інституту національної пам'яті Володимира В'ятровича щодо обґрунтування фактами попередньої тези посла Ізраїлю Джоена Ліона про "безпосередню участь у жахливих антисемітських злочинах" Степана Бандери. Про це у відповідь на запит УНН повідомили в посольстві.

"Посольство Ізраїлю в Україні не вважає за потрібне долучати щось до попередньої заяви та до листа, що був надісланий до Львівської обласної ради", - заявили в дипустанові, відповідаючи на запитання про те, чи планує посольство відповідати на тези директора українського Інституту нацпам'яті або у будь-який інший спосіб реагувати на рішення Львівської обласної ради.

Нагадаємо, 11 грудня Львівська обласна рада прийняла рішення проголосити 2019-й роком Степана Бандери.

У відповідь на це посол Ізраїлю в Україні Джоен Ліон заявив, що шокований рішенням Львівської обласної ради оголосити 2019 рік – роком Степана Бандери.

"Я не можу зрозуміти, як прославляння тих, хто безпосередньо брав участь у жахливих антисемітських злочинах, допомагає боротися з антисемітизмом та ксенофобією", - заявив посол.

В свою чергу, директор Інституту національної пам'яті Володимир В'ятрович висловив думку про те, що теза посла Ізраїля про "безпосередню участь у жахливих антисемітських злочинах" Степана Бандери вимагає обґрунтування.

Українські Національні Новини

Політика