ukenru
posolstvo-chekhiyi-v-ukrayini-zaperechilo-rozdachu-gromadyanstva

Посольство Чехії в Україні заперечило "роздачу громадянства"

 • 10111 переглядiв

КИЇВ. 26 вересня. УНН. Посольство Чеської Республіки в Україні заперечило інформацію про те, що ЧР має намір масово "роздавати громадянство колишнім громадянам Чехословаччини з сучасної Закарпатської області". Про це йдеться на сайті посольства Чеської Республіки, передає УНН.

"Посольство Чеської Республіки в Україні наполегливо заперечує спекуляції, які останніми днями з’явилися в українських медіа і до яких долучилися і деякі офіційні представники України про те, що ЧР має намір масово "роздавати громадянство колишнім громадянам Чехословаччини з сучасної Закарпатської області", - йдеться у тексті заяви.

У посольстві повідомили, що подібні "спекуляції" нічим необґрунтовані та неправдиві. Вони випливають з цілком помилкової інформації про проект поправки до Закону №186/2013 Sb. "Про державне громадянство Чеської Республіки", який знаходиться на обговоренні. Як підкреслили в посольстві, і у дійсному законі, і в запропонованому проекті "абсолютно чітко зазначено, що набуття державного громадянства спрощеним шляхом (так званою "декларацією") не може стосуватися теперішніх мешканців Закарпатської області України (колишньої Підкарпатської Русі, яка була частиною міжвоєнної Чехословаччини)".

Нагадаємо, міністерство праці і соціальних справ Чеської Республіки готує програму, яка дозволить значно прискорити працевлаштування українців. Про це 21 травня заявила міністр Ярослава Нємцова.

Раніше деякі ЗМІ повідомляли про те, що у консульстві Угорщини в Береговому “з келихом шампанського” громадянам України видавали угорські паспорти.

Українські Національні Новини

Політика