ukenru
posol-melnik-zvernuvsya-osobisto-do-golovi-mzs-frn-dlya-skhvalennya-berlinom-postachannya-zbroyi-v-ukrayinu

Посол Мельник звернувся особисто до голови МЗС ФРН для схвалення Берліном постачання зброї в Україну

 • 26605 переглядiв

КИЇВ. 16 січня. УНН. Посол України в Німеччині Андрій Мельник закликав особисто голову Міністерства закордонних справ ФРН Анналену Бербок щодо схвалення Берліном постачання зброї в Україну на тлі загрози російського вторгнення на нашу територію. Про це пише німецька газета Frankfurter Allgemeine Zeitung, повідомляє УНН.

Деталі

Україна багато років вимагає від Німеччини постачання зброї, щоб захистити себе від можливого нападу Росії, але поки що жодні переговори не увінчалися успіхом.

Повідомляється, що незадовго до візиту голови МЗС Німеччини до Києва посол України у Берліні закликав політика пообіцяти Україні постачання зброї для національної оборони. Небажання чи навіть відмова Бербок і всього нового федерального уряду від постачання зброї "дуже розчаровує та засмучує", заявляв посол Андрій Мельник.

Дипломат також зазначив, що у кримінальному законодавстві Німеччини є склад злочину за "ненадання допомоги". Він зазначив, що той самий основний принцип застосовується і у міждержавних відносинах.

Цитата:

"Тому я звертаюся до уряду Німеччини, і особисто до міністра закордонних справ Анналени Бербок з вимогою терміново надати допомогу Україні і поставити необхідне оборонне озброєння", - сказав він.

Доповнення

Україна вимагає від нового уряду Німеччини негайно надати Києву оборонну зброю для захисту від російської агресії.

Окрім того, Україна закликає уряд нового німецького канцлера Олафа Шольца не погоджуватися з “гарантіями безпеки” Росії та змусити президента РФ Володимира Путіна сісти за стіл переговорів.

Україна просить також, аби ФРН остаточно відмовилася від запуску газопроводу "Північний потік-2". Посол України у ФРН Андрій Мельник також закликав німецький уряд сприяти вступу України до НАТО та ЄС.

Українські Національні Новини

Політика