ponad-rik-zhodnoho-biitsia-azovu-ne-bulo-v-obminakh-rf-vede-tsynichnu-bytvu-shchodo-peremovyn

Понад рік жодного бійця "Азову" не було в обмінах. рф веде цинічну битву щодо перемовин

 • 43392 переглядiв

З травня 2023 року Росія не віддала жодного полоненого бійця 'Азову'. В полоні залишаються понад 900 азовців, включно з 120 пораненими під час теракту в Оленівці.

Понад рік, з 6 травня 2023 року жодного бійця "Азову" не було в обмінах. Про це заявив офіцер полку Національної гвардії "Азов", колишній військовополонений Владислав Дутчак із позивним "Доцент". В Координаційному штабі з питань поводження з військовополоненими наголосили, що цинічна та підла битва ведеться росіянами в питаннях перемовних й вони навмисне їх не віддають, передає УНН.

Під час обмінів військовополонених було повернуто 264 азовців. Серед них 23 бійців, які перебували в підірваному бараці. Понад 900, маємо на увазі ще тих хлопців, які служили та служать у військовій частині 3057, понад 900 продовжують перебувати в полоні. Серед них 120 азовців, які пережили теракт і майже всі були поранені. Вони досі утримуються росіянами, до них досі немає доступу місії Червоного Хреста. Понад рік, з 6 травня 2023 року жодного бійця "Азову" не було в обмінах

- сказав Дутчак під час заходу присвяченому роковинам теракту в Оленівці: «Оленівка — місце воєнного злочину росії».

Керівник секретаріату Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими Богдан Охріменко підтвердив, що за понад рік не було повернуто жодного бійця "Азову".

Як ворог з нами цинічно та підло воює, така сама битва ведеться в питаннях перемовних. Навмисне не віддають нам ваших побратимів. Це спричиняє відповідну соціальну напругу серед суспільства. Ми розуміємо методи якими вони користуються під час цього процесу. З нашого боку ми відкриті до комунікації, з нашого боку ми відкриті до діалогу

- розповів Охріменко.

Він зазначив, що минулий рік дійсно був щодо полку Азова більш продуктивним.

Коли противник зрозумів, як він може використовувати цей засіб впливу, цей механізм впливу і почав його використовувати ми бачимо на жаль, пан Владислав Дутчак має рацію. За рік жодного бійця не було повернуто. Координаційний штаб та перемовна група постійно шукає можливість нових варіантів комунікацій і не тільки на пряму з російською стороною

- зазначив Охріменко.

Доповнення

Керівник Департаменту протидії злочинам в умовах збройного конфлікту Офісу Генпрокурора України Юрій Бєлоусов повідомив, що слідство розглядає кілька версій теракту в колонії в Оленівці, де загинуло 50 українських військовополонених і понад 70 отримали поранення, але основною версією є те, що був підірваний термобаричний заряд, враховуючи наслідки.

Нагадаємо

Під час вибуху в ніч проти 29 липня 2022 року, який пролунав на території колишньої виправної колонії в смт Оленівка на тимчасово окупованій території Донецької області, була знищена будівля, де утримували українських військовополонених.

7 липня 2023 року Україні вдалося повернути тіла військовополонених, які загинули внаслідок теракту в колонії окупованого селища Оленівка на Донеччині. Більшість із тіл — ідентифіковані.

В ООН відхилили заяви росії, що українські військовополонені, які загинули в Оленівці, були вбиті українським ударом HIMARS

Популярні

Новини по темі

Манчестер Юнайтед, очевидно, планує стадіон на 100 000 глядачів

 • 13414 переглядiв