ponad-4-tysiachi-abituriientiv-z-tot-vstupyly-do-ukrainskykh-vyshiv-u-2024-rotsi

Понад 4 тисячі абітурієнтів з ТОТ вступили до українських вишів у 2024 році

 • 9788 переглядiв

У 2024 році понад 4 тисячі абітурієнтів з тимчасово окупованих територій вступили до українських вишів. Заступник міністра освіти підкреслив важливість цього факту, враховуючи тиск на студентів вступати до російських закладів.

В українські заклади вищої освіти впродовж 2024 року вступили понад 4 тисячі абітурієнтів з тимчасово окупованих територій та переміщених з ТОТ.  Про це повідомив заступник міністра освіти і науки України Михайло Винницький під час брифінгу у четвер, передає УНН.

 Ми сьогодні говорили про 69 тисяч студентів, які вступили на бюджетні місця. Квота 2, якраз йдеться про вступників з тимчасово окупованих територій, або переміщених з тимчасово окупованих територій на підконтрольну Україні територію впродовж 2024 року, – понад 4 тисячі вступників. Це насправді дуже важлива цифра, тому що це 4 тисячі дітей, які виявили бажання в умовах перебування в окупації, навчатися в Українських закладах вищої освіти

- заявив Винницький. 

Заступник міністра освіти підкреслив важливість того, що абітурієнти з ТОТ хочуть навчатися в українських вишах, враховуючи тиск вступати до російських закладів.

Беручи до уваги, який тиск на них здійснюється, щоб вступати в російські заклади, кожен з цих дітей – це величезний скарб, яким ми маємо дорожити, і ми маємо однозначно притягувати до себе через конкурентно спроможну систему вищої освіти більше й більше наших громадян, які зараз опинилися в різних ситуація по всьому світу

- додав Винницький. 

Вступна кампанія: на бюджетну форму навчання цьогоріч вступили 69 тисяч абітурієнтів22.08.24, 15:33

Тетяна Краєвська

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    Рада ухвалила закон про виноградарство та виноробство

     • 42489 переглядiв