ponad-13percent-vid-usikh-viazniv-v-ukraini-zvilnylysia-dlia-sluzhby-v-zsu-zmi

Понад 13% від усіх в’язнів в Україні звільнилися для служби в ЗСУ - ЗМІ

 • 21651 переглядiв

За два місяці 3611 засуджених (13% від загальної кількості) звільнилися для служби в армії. Більшість з них засуджені за крадіжки та насильницькі злочини, 40% - раніше судимі.

Після набуття чинності закону, який надає можливість призивати ув'язнених для служби в армії, нею скористались щонайменше 3611 засуджених. Такі дані наводить NGL.media, передає УНН

Аналіз судового реєстру показує, що за два місяці такою можливістю уже скористались 3611 засуджених. Це більше 13% від загальної кількості в’язнів в українських колоніях 

- пише видання.

 Зазначається, що загалом уряд розраховує на мобілізацію не менше 4 тис. засуджених. Це фактично повноцінна окрема бригада ЗСУ.

Понад половини звільнень припало на останні два тижні травня, коли відповідний закон лише вступив у силу.

"Якщо аналізувати характер злочинів, вчинених уже колишніми в’язнями, то абсолютна більшість з них були засуджені за крадіжки, грабежі, розбої чи тяжкі тілесні ушкодження – у тому числі і такі, що спричинили смерть потерпілого. Майже усі вони служитимуть виключно на стрілецьких посадах. Судячи з судових ухвал, лише кілька звільнених служитимуть санітарами, кухарями чи водіями", - зазначає видання. 

Як повідомляється, дані аналізу свідчать, що 40%  ув'язнених – це неодноразово судимі особи. 

Доповнення

Очікується, що понад 4000 чоловік добровольців візьмуть участь у першому раунді подібної мобілізації. Зараз ув'язнені-добровольці служать у частинах, які повністю складаються з колишніх в'язнів і керуються досвідченими військовими.

Популярні

Новини по темі