pomer-vid-arytmii-u-rf-vidmovylys-porushuvaty-kryminalnu-spravu-shchodo-zahybeli-navalnoho

Помер від аритмії: у рф відмовились порушувати кримінальну справу щодо загибелі Навального

 • 11825 переглядiв

Слідчий комітет РФ заявив, що Навальний помер від "комбінованого захворювання" та "аритмії". Вдова політика спростовує офіційну версію та вважає, що його вбили, а докази намагаються приховати.

У росії офіційно підтвердили, що смерть політика Олексія Навального заявили стала наслідком "комбінованого захворювання" і настала внаслідок "аритмії". Про це йдеться в ухвалі Слідчого комітету з Ямало-Ненецького автономного округу, яку отримала команда Навального, передає УНН.

Деталі

За версією СК, стан Навального "різко погіршився" під час прогулянки 16 лютого. Після цього його завели до приміщення, а потім було ухвалено рішення помістити його до медичної частини та викликати швидку.

До прибуття швидкої Навальному робили непрямий масаж серця та штучне дихання. Однак о 14:17 лікарі констатували смерть.

У документі наголошується, що смерть політика "не має кримінального характеру", а її пусковим фактором стало "критичне підвищення артеріального тиску". Крім того, як стверджується в ухвалі, у Навального були діагностовані холецистит, панкреатит, міжхребцева грижа та інші захворювання.

У зв'язку з цим СК відмовився порушувати кримінальну справу за фактом смерті політика.

Доповнення

За словами вдови політика Юлії Навальної, у Олексія за життя не було жодних захворювань серця.

Скажіть, ви як цю аритмію при розтині виявили? Порушення ритму серця неможливо встановити посмертно

 - зазначила вона.

Крім того, за словами Навальної, їй відомо, що політика не одразу доставили до медсанчастини, а відправили назад до ШІЗО. Пізніше, коли він уже помирав один у камері, його перевели до медсанчастини, де він останніми хвилинами перед смертю поскаржився на гострий біль у животі.

Також його соратники навального наголошують, що  не віддають його речі, хоч перевірку закінчено.

Не віддають його одяг, книги, його блокноти та зошити із записами, не віддають навіть хрестика. (...) Одне пояснення може бути. Єдине. Його вбили, а тепер намагаються максимально замістити сліди

- впевнена вдова Навального. 

Нагадаємо

Російський опозиційний політик Олексій Навальний помер 16 лютого 2024 року в колонії особливого режиму "Полярний вовк" у селищі Харп у Ямало-Ненецькому автономному окрузі. У висновку про смерть сказано, що опозиціонер помер від природних причин. Прихильники Навального вважають, що його вбили.

Володимир Омельченко

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    рф виділяє "додаткові сили" для бєлгородської області

     • 11939 переглядiв