polshcha-zapuskaie-operatsiiu-eastern-aurora-dlia-posylennia-ppo

Польща запускає операцію EASTERN AURORA для посилення ППО

 • 114924 переглядiв

З 1 серпня Польща розпочинає операцію EASTERN AURORA для зміцнення протиповітряної оборони на східних кордонах. Мета - захист від незаконних порушень повітряного простору, особливо дронами та іншими БПЛА.

З 1 серпня стартує нова операція під кодовою назвою EASTERN AURORA, спрямована на посилення системи протиповітряної оборони Республіки Польща. Ця операція є прямою відповіддю на агресію Росії проти України, яка підвищила ризик порушення повітряного простору Польщі, передає УНН.

Деталі

Головна мета EASTERN AURORA — захист повітряного простору Польщі від незаконного порушення її кордонів, особливо від об'єктів, які проникають на малій і дуже низькій висотах, таких як дрони та інші безпілотні літальні апарати. Операція охоплює східні та північно-східні кордони країни, де ризик порушень найвищий.

Координація та Виконання

Оперативне командування видів Збройних Сил буде відповідати за координацію операції. Завдання виконуватимуть підрозділи Центру повітряних операцій – командування авіаційного компоненту, а також інші сили та засоби, призначені для проведення операції. Це дозволить ефективно управляти ресурсами та швидко реагувати на можливі загрози.

Основні Завдання Операції

Операція EASTERN AURORA включатиме ряд завдань, спрямованих на ефективне запобігання порушенням повітряного простору Польщі та їх нейтралізацію, а саме:

  • Постійний моніторинг повітряного простору;
  • Реагування на виявлені порушення та їх нейтралізація;
  • Співпраця з союзниками та країнами, що межують з Польщею, для забезпечення ефективного обміну інформацією та координації оборонної діяльності;
  • Регулярні тренування та навчання військовослужбовців для забезпечення найвищого рівня оперативної готовності.

Інвестиція в Довгострокову Безпеку

Зміцнення системи протиповітряної оборони є не лише відповіддю на поточні події, але й інвестицією в довгострокову безпеку країни. Ефективна оборона повітряного простору є важливою для захисту суверенітету та територіальної цілісності Польщі. EASTERN AURORA — це крок до підвищення національної безпеки, що є особливо важливим в умовах непередбачуваних дій Росії.

Координація прес-Інформаційної Діяльності

Координацію прес-інформаційної діяльності щодо операції здійснює Управління преси Оперативного командування Збройних Сил Польщі.

Завдяки передовим технологіям, ефективним процедурам і міжнародній співпраці, Польща зможе ефективно захистити свій повітряний простір і забезпечити безпеку своїх громадян.

В Польщі розслідують діяльність майже сотні агрофірм, які підозрюють у махінаціях з українським зерном - ЗМІ24.07.24, 15:59

Популярні

Новини по темі

Польща запускає операцію EASTERN AURORA для посилення ППО

 • 114924 переглядiв

У Непалі внаслідок авіакатастрофи загинуло 18 людей

 • 20192 переглядiв

Байден обіцяє зберегти коаліцію на підтримку України

 • 35630 переглядiв