polshcha-podala-zaiavu-pro-doluchennia-do-spravy-ukrainy-proty-rf-v-sudi-oon

Польща подала заяву про долучення до справи України проти рф в Суді ООН

 • 89715 переглядiв

Польща звернулася до Міжнародного суду ООН з проханням долучитися до справи України проти рф щодо звинувачень у геноциді. Країна обґрунтовує свій юридичний інтерес зобов'язаннями за Конвенцією про геноцид та наданням допомоги Україні.

Польща подала заяву про долучення до справи Україна проти країни-агресора в Міжнародному суді ООН. Про це повідомлено у пресрелізі суду, передає УНН.

Деталі

Польща подала до Міжнародного суду ООН заяву з проханням про дозвіл на вступ у справу Україна проти рф щодо звинувачень у геноциді за Конвенцією про запобігання злочину геноциду та покарання за нього.

У своїй заяві Польща вказує на свій юридичний інтерес у належному застосуванні Конвенції, зокрема через її зобов'язання запобігати порушенню Конвенції та обмеження у наданні допомоги країнам, які вчиняють геноцид. Польща підкреслює, що звинувачення у геноциді на адресу України також впливають на її правове становище як держави, яка надає Україні значну допомогу.

Польща посилається на статті 62 та 63 Статуту Міжнародного суду ООН, що дозволяють державам долучатися до справ, які можуть вплинути на їх правовий інтерес.

Польща допоможе у підготовці Українського легіону на своїй території19.07.24, 23:45

Популярні

Новини по темі

У Запоріжжі на ринку згоріли павільйон і два вантажівки

 • 16477 переглядiв

У російському курську пролунали вибухи

 • 33987 переглядiв

Лісова пожежа в Канаді: евакуйовано 25 000 осіб

 • 16711 переглядiв