polshcha-blyzka-do-toho-shchob-prypynyty-blokadu-kordonu-z-ukrainoiu-premier-tusk

Польща близька до того, щоб припинити блокаду кордону з Україною - прем'єр Туск

 • 26524 переглядiв

Прем'єр-міністр Польщі Туск вказує на прогрес у припиненні блокади водіїв вантажівок на кордоні з Україною, сподіваючись на вирішення проблеми до кінця року.

Уряд Польщі близький до того, щоб зупинити блокаду далекобійниками кількох прикордонних переходів з Україною, заявив у середу прем'єр-міністр країни Дональд Туск, пише Reuters, інформує УНН

Ми близькі до переконання, що наші дії можуть принести результати, як на переговорах у Києві, так і в Брюсселі. Я не думаю, що ми доб'ємося максимуму, якого хочуть далекобійники, але, схоже, те, чого можна досягти, дасть нам змогу зняти емоції і і зняти блокади на кордоні

 - заявив прем'єр-міністр Польщі.

Польські водії вимагають, зокрема, відновити систему, за якої українські компанії мають отримувати дозволи на роботу в ЄС. Вона була скасована після повномасштабного вторгнення росії в Україну. За словами Туска, нинішні правила, що стосуються дозволів, діятимуть до червня і що навряд чи їх можна змінити до цього часу. Однак, він зазначив, що на "оперативному рівні" можуть бути знайдені інші рішення.

У Польщі оцінили час очікування вантажівок на кордоні навпроти "Ягодина" у понад місяць26.12.23, 13:40

Туск повідомив, що обговорить це питання з президентом України Володимиром Зеленським під час майбутнього візиту до Києва.

"Я зроблю все можливе, щоб полегшити життя і долю польських далекобійників", - сказав він.

Заступник міністра інфраструктури Польщі заявив у п'ятницю після зустрічі в Києві, що сподівається, що протести далекобійників на кордоні з Україною вдасться врегулювати до кінця року.

Тетяна Краєвська

Політика

    Популярні

    Новини по темі