ukenru
polovina-feykovikh-novin-u-rf-prisvyacheni-ukrayini-doslidzhennya

Половина фейкових новин у РФ присвячені Україні - дослідження

 • 10194 переглядiв

КИЇВ.10 січня. УНН. Близько половини дезінформаційних повідомлень в російському інформаційному просторі стосуються України. Про це повідомила перший заступник міністра інформаційної політики України Еміне Джеппар з посиланням на дані дослідження, передає УНН.

"Україна займає одне з центральних місць в російському інформпросторі. Це фейки, мова ворожнечі, пошук "екстремістів", "диверсантів", "терористів" та "радикалів". Це масштабна та багаторівнева спроба дискредитувати країну та українське суспільство в різних її суспільно-політичних, культурних, релігійних, гуманітарних проявах. Це спроба зобразити політичне керівництво країни "кровожерливими ворогами", що "не хоче припинення війни" і багато іншого трешу. Проект "ЄС проти дезінформації" зазначає, що з 1000 повідомлень про Україну – 461! Не секрет для жодного контекст повідомлень", - зазначила заступник міністра.

При цьому вона додала, що головними споживачами таких новин стають громадяни РФ, які щиро вірять в те, що на "Донбасі - громадянська війна", "Крим сам повернувся до рідної гавані", а "Путін - найкращий лідер в світі", який рятує 140 млн "мучеників" від зовнішніх ворогів, які "мріють знищити РФ".

"Чим більше вони продукують подібні "шедеври", тим більше заганяють себе до більшої ізоляції та несприйняття. Результат такого зомбування - знищення соціальної резистентності, критичного мислення та всіх форм прояву свобод! Це означає приректи своє власне суспільство на "мезозойську еру" та ізоляцію від світових процесів. Це - злочин проти своїх власних громадян", - наголосила чиновник.

Джеппар супроводила своє повідомлення посиланням на російський "псевдоканал" "Росія 24", який розганяє черговий міф про "зубожіння" України.

Нагадаємо, згідно з розслідуванням Bloomberg, після невдалих спроб Кремля дестабілізувати президентську кампанію Еммануеля Макрона 2017 року, проросійські соціальні медіа знову активізували свою дискредитаційну діяльність. Для цього вони використовують протестний рух “жовтих жилетів”.

Українські Національні Новини

Політика