politoloh-poiasnyv-shcho-potribno-dlia-vtilennia-idei-shchodo-modeli-dlia-znakhodzhennia-rishen-z-rf-yaku-ozvuchyv-zelenskyi

Політолог пояснив, що потрібно для втілення ідеї щодо моделі для знаходження рішень з рф, яку озвучив Зеленський

 • 83171 переглядiв

Для втілення моделі за прикладом "зернового коридору" для знаходження рішень з росією, потрібні країни, які з одного боку підтримують Україну, а з іншого боку, які не будуть викликати якогось великого застереження з боку рф. Але ці країни або країна повинні взяти на себе певні зобов'язання та гарантії. Таку думку висловив політолог Ігор Рейтерович журналісту УНН, коментуючи заяву Президента Володимира Зеленського щодо моделі, яка може бути використана для знаходження рішень з рф.

Президент говорив, що ми можемо розглянути варіант по типу зернової угоди, там будуть країни. Тобто це повинні бути країни, які з одного боку підтримують Україну, а з іншого боку країни, які не будуть викликати якогось великого застереження з боку росії. Тому тут можуть бути будь-які варіанти – США, ЄС, Китай, можливо, якісь інші країни, але це поки як така ідея, яку вкинули в публічний простір, але не факт, що пошук такої країни відбувається. Ці країни або країна повинні взяти на себе певні зобов'язання та гарантії. Я не впевнений, що зараз є країни, які на це готові

- сказав Рейтерович.

На запитання, чи США при Трампі будуть бачити для себе користь в тому, щоб бути посередником, Рейтерович відповів: "Ми про це не знаємо, тому що про це не знає сам Трамп. Він класичний ситуативник, він приймає рішення ситуативно, якщо він побачить, що йому це вигідно, то він може таке рішення прийняти, якщо він буде бачити, що йому це не вигідно, він це рішення не прийме, з цього треба виходити".

Україна буде працювати з адміністрацією Трампа, якщо він виграє – Кулеба19.06.24, 19:57

За його словами, наразі США, принаймні при президентові Байдені, на прямі перемовини з рф в якості якихось гарантій не готові.

"Ми це бачимо в такому форматі, як нам хотілося б. Чи зміниться ситуація при Трампі, можливо, так, але й, можливо, ні. Потрібно дочекатися завершення виборів, і в будь-якому випадку це питання не цього, а наступного року", - заявив Рейтерович.

Доповнення

Президент Володимир Зеленський заявляв, що для знаходження рішень з рф щодо територіальної цілісності, енергетики і вільного судноплавства може бути використана поки що тільки одна модель на прикладі зернового коридору, коли Туреччина та ООН укладала угоду окремо з росією та Україною.

Також Зеленський заявляв, що Україна спробує зробити все, щоб різні потужні країни спробували справедливо закінчити війну.

Анна Мурашко

Слайдер

    Популярні

    Новини по темі