ukenru
politolog-nazvav-kandidata-yakiy-ne-prokhodit-u-drugiy-tur-stolichnikh-viboriv

Політолог назвав кандидата, який не проходить у другий тур столичних виборів

 • 10320 переглядiв

КИЇВ. 29 вересня. УНН. Боротьба за Київ – чи не найдинамічніша сьогодні в рамках передвиборчих кампаній кандидатів-учасників чергових місцевих виборів в Україні. Тож, вибори міського голови столиці проходитимуть у два тури і вже очевидно, що, наприклад, Олексій Кучеренко (від “Батьківщини”) в другий тур не проходить. Такий прогноз, принаймні, у коментарі УНН озвучив політолог Віктор Таран.

“Станом на сьогодні, точно не проходить до другого туру Кучеренко. У нього непоганий рейтинг, але 5-6% на фоні інших – ні”, - сказав він.

Політолог пояснив, що партія “Батьківщина”, починаючи з 2007 року, стабільно губить рейтинг в столиці.

“... бо є розчарування в їх політиці. Бо Київ – це не місто популістів, кияни вони такі – це демократичне місто, вільне, тут зовсім інші цінності. Тут не злітає соціалізм”, - пояснив Таран і додав, що Кучеренко, ймовірно, мав би вищі шанси на виборах, якби йшов не від БЮТу, а від іншої партії.

Щодо фаворитів мерських перегонів Києва, то точних прогнозів політолог робити не став. Каже є декілька претендентів на вихід у другий тур, яким різні рейтинги пророчать такий шанс.

Нагадаємо, що за оцінками експертів, столиця найбільше грішить “замовними” рейтингами на користь окремих кандидатів у мери. Зокрема, мова про Андрія Пальчевського, зауважує Павло Рудяков. 

Так чи інакше, та найбільш незручним опонентом для Кличка політологи називають кандидата від СН Ірину Верещук, наголошуючи на тому, що вона має досить низький антирейтинг і зараз нарощує електоральну підтримку.

Українські Національні Новини

Політика