polegshuye-mitne-oformlennya-getmantsev-zaklikav-pidpriyemtsiv-vikoristovuvati-mitniy-bezviz

Полегшує митне оформлення – Гетманцев закликав підприємців використовувати митний безвіз

 • 186392 переглядiв

КИЇВ. 22 жовтня. УНН. Голова комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев закликав підприємців користуватися процедурою митного безвізу, тоді і вантаж не затримується на українському кордоні. Про це він повідомив в ефірі телемарафону, передає УНН.

Цитата

«З 1 жовтня запрацював митний безвіз, але я хочу нагадати, що це опційно. Тобто, це право підприємця застосовувати процедуру, яка полегшує і спрощує митне оформлення. І принагідно хочу закликати долучатися до цієї процедури, поки підприємці масово не використовують цю процедуру.

Ми зацікавлені в тому, щоб якомога більше підприємців використовували єдиний митний документ. Щоб оформлювалися, скажімо у Дніпрі, а розмитнювалися десь у Лісабоні, куди направляють свій вантаж, без затримки на українській митниці. Закликаю всіх вивчити цей простий інструмент і його застосовувати. Ми не можемо змусити людей примусово використовувати єдиний митний документ, я переконаний в тому, що вони самі повинні це зробити», – повідомив Гетманцев.

Нагадаємо

1 жовтня в України набрали чинності положення Конвенції про процедуру спільного транзиту і для бізнесу відкрилась можливість міжнародного переміщення товарів з 35 іншими країнами-учасницями за одним транзитним документом. Тобто в нашій країні запрацював так званий “митний безвіз”.

Українські Національні Новини

Економіка

    Популярні

    Новини по темі

    Через ранкові атаки частина Черкащини без світла

     • 125558 переглядiв

    Проєкт бюджету-2023: 45% видатків буде направлено на оборону

     • 233927 переглядiв

    У ОВА повідомили про проліт ракет над Полтавщиною

     • 111493 переглядiв