pochinay-oziratisya-po-storonakh-podolyak-prokomentuvav-zaminu-putina-na-lavrova-na-samit-briks

"Починай озиратися по сторонах" - Подоляк прокоментував заміну путіна на лаврова на саміті БРІКС

 • 449902 переглядiв

КИЇВ. 19 липня. УНН. Радник глави Офісу президента Михайло Подоляк коментуючи те, що російський диктатор володимир путін не відвідає саміт БРІКС у Південній Африці заявив, що саме так і має працювати міжнародне право, передає УНН.

Цитата

"Людина з ордером на арешт, виданим МКС (Гаага), не поїде до ПАР на саміт БРІКС. Незалежно від того, що все ще має статус "президента". Саме так і має працювати міжнародне право. Вчинив злочин? Починай озиратися по сторонах. Обмеження будь-яких можливостей, страх пересування, самоізоляція, репутаційний крах. У кінці обов’язкова лава підсудних…", - написав Подоляк у Twitter.

Доповнення

У Південній Африці заявили, що президент росії володимир путін не відвідає саміт БРІКС. Замість нього поїде міністр закордонних справ сергій лавров.

У березні МКС видав ордер на арешт володимира путіна за його роль у викраденні росією українських дітей. Але путіна запросили на саміт групи БРІКС до Південної Африки у серпні, і кремль заявив, що російський лідер ухвалить рішення про свою участь ближче до того часу.

Південна Африка підписала установчий документ МКС, Римський статут, і була б зобов'язана підкоритися ордеру на арешт, але уряд країни давно скаржився на те, що вважає стандарти суду подвійними.

Південна Африка розпочала процедуру виходу з МКС у 2016 році після суперечки про те, чи слід заарештовувати колишнього президента Судану Омара аль-Башира, який відвідав африканський саміт, коли МКС звинуватив у геноциді та злочинах проти людяності.

Проте уряд країни нещодавно призупинив цю процедуру через юридичні перешкоди.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    У Києві майже до кінця літа не працюватиме фунікулер

     • 621137 переглядiв

    Зеленський зустрівся з прем'єром Ірландії у Києві

     • 227976 переглядiв