pivnichnokoreyskiy-lider-nakazav-viyskovim-pidvischiti-boyegotovnist

Північнокорейський лідер наказав військовим підвищити боєготовність

 • 878459 переглядiв

КИЇВ. 7 лютого. УНН. Північнокорейський лідер Кім Чен Ин наказав своїм збройним силам розширити бойові навчання та посилити бойову готовність. Про це інформує АР, повідомляє УНН.

Деталі

Кім головував на засіданні Центральної військової комісії правлячої Робочої партії і закликав збройні сили здійснювати «вічно переможні подвиги» та демонструвати «незрівнянну військову міць», щоб відкрити новий етап у розвитку, повідомляє офіційне Корейське центральне інформаційне агентство країни.

Зустріч відбулася на тлі ознак того, що Північна Корея планує військовий парад, який може стати приводом для демонстрації новітньої техніки з його ядерної та ракетної програми, що зростає, яка викликає занепокоєння у Сполучених Штатів та їх союзників в Азії.

Члени комісії, які представляють найвище військове керівництво Кіма, обговорили низку завдань, спрямованих на «великі зміни» у збройних силах, включаючи «постійне розширення та посилення операцій та бойових навчань» та «суворіше вдосконалення готовності до війни».

У середу Північна Корея відзначає 75-річчя заснування Корейської народної армії та може відсвяткувати це парадом у Пхеньяні.

Лі Сон Чжун, представник Об'єднаного комітету начальників штабів Південної Кореї, заявив під час брифінгу, що південнокорейські військові виявили «значне збільшення особового складу та транспортних засобів» у районах, пов'язаних із репетиціями параду.

Доповнення

У 2022 році Північна Корея запустила понад 70 балістичних ракет, у тому числі потенційно ядерну зброю, призначену для ураження цілей у Південній Кореї або досягнення материкової частини США. 

Експерти кажуть, що випробування зброї та погрози Кіма спрямовані на те, щоб змусити Вашингтон прийняти ідею Північної Кореї як ядерної держави, що Пхеньян розглядає як спосіб вести переговори про економічні та політичні поступки з позиції сили.

Деякі експерти кажуть, що відсутність продовольчої безпеки в країні, ймовірно, знаходиться на найгіршому рівні з 1990-х років, коли руйнівний голод забрав життя сотень тисяч людей.

Дипломатія між Вашингтоном і Пхеньяном зупинилася з 2019 року, оскільки дві сторони, як і раніше, розходяться в думках щодо економічних санкцій США проти Півночі та її ядерної програми.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    НАТО приспустило прапори на знак солідарності з Туреччиною

     • 808770 переглядiв