ukenru
pivnichna-koreya-predstavila-rekordnu-kilkist-mbr-na-viyskovomu-paradi

Північна Корея представила рекордну кількість МБР на військовому параді

 • 765536 переглядiв

КИЇВ. 9 лютого. УНН. Північна Корея на великому військовому параді продемонструвала рекордну кількість ядерних і міжконтинентальних балістичних ракет, у тому числі, на думку аналітиків, можливо, нову твердопаливну міжконтинентальну балістичну ракету. Про це УНН інформує посилаючись на AFP.

Деталі

Парад присвячений 75-м роковинам заснування збройних сил Північної Кореї. Кім Чен Ин був присутній на параді зі своєю дружиною Рі Соль Джу та донькою Джу Е.

На параді показали щонайменше 10 найбільших міжконтинентальних балістичних ракет Hwasong-17, а також транспортні засоби, призначені для перевезення твердопаливних міжконтинентальних балістичних ракет, повідомляє спеціалізований сайт NK News в Сеулі.

KCNA повідомило, що натовп вибухнув «захопленими оплесками», коли на площі з'явилися міжконтинентальні балістичні ракети, і на параді також були представлені «бойові підрозділи з тактичною ядерною зброєю».

Парад продемонстрував «величезний ядерний потенціал КНДР», повідомило ЦТАК.

Комерційні супутникові знімки, зроблені Maxar Technologies показали великий північнокорейський прапор та тисячі людей, які зібралися на площі Кім Ір Сена.

Доповнення

Аналітики кажуть, що масштаби та розмах представленої зброї свідчать про успіхи, які є викликом для Сполучених Штатів.

«Вони показали більше міжконтинентальних балістичних ракет на останньому параді, ніж будь-коли раніше, відповідно до давньої директиви Кім Чен Ина про масове виробництво ядерної зброї та систем доставки», - сказав AFP американський аналітик Анкіт Панда. «Північна Корея продемонструвала, що їхні ядерні сили далеко не обмежені».

Інші аналітики кажуть, що Пхеньян надсилає чіткий сигнал, демонструючи більш сучасніші ракети.

«Це Північна Корея намагається оголосити себе повноправною ядерною державою», - сказав AFP Лейф-Ерік Іслі, професор Університету Іхва в Сеулі. «Кім Чен Ин дозволив тактичним і ракетним силам великої дальності Північної Кореї говорити за себе».

Українські Національні Новини

Новини Світу