pidpaliuvaly-avtivky-ta-pomeshkannia-viiskovykh-zatrymano-shche-try-hrupy-ahentiv-spetssluzhb-rf

Підпалювали автівки військових: затримано ще три групи агентів спецслужб рф

 • 16294 переглядiв

СБУ та поліція затримали три групи агентів рф, які підпалювали авто військових у Дніпропетровській та Закарпатській областях. Зловмисників завербували через Телеграм, їм загрожує до 10 років ув'язнення.

Служба безпеки та Національна поліція затримали ще три групи агентів російських спецслужб, які здійснювали підпали службових авто військових у Дніпропетровській та Закарпатській областях. Про це УНН повідомляє із посиланням на преслсужбу СБУ.

Деталі

За даними СБУ, для вчинення підпалів окупанти дистанційно завербували молодиків, які шукали "легких грошей" у Телеграм-каналах. За вказівкою спецслужб рф фігуранти спочатку розвідували локації потенційних цілей, а потім вчиняли підпали та фіксували їх на камери власних телефонів.

 Так, у Києві затримано двох мешканців столиці, які організували серію підпалів авто співробітників ТЦК у Закарпатській області.

Серед організаторів злочину – київський рецидивіст, який раніше відбував покарання за наркоторгівлю. Саме він отримав "замовлення" рф на знищення військового транспорту ЗСУ у західному регіоні України, вказали в СБУ. 

Як повідомляється, разом із спільником він залучив декількох жителів з Ужгорода та Мукачева, які безпосередньо мали вчинити підпали автомобілів українських захисників.

Наступною ціллю ворога були приватні помешкання військових ЗСУ та їхніх сімей.

За інструкцією зловмисники мали облити легкозаймистою сумішшю та підпалити вхідні двері квартири українського військовослужбовця із Закарпаття.

Їх було затримано по гарячих слідах.

 У Дніпрі затримано ще трьох жителів прифронтового регіону, які спалили п’ять авто ЗСУ на території обласного центру.

 У Кривому Розі затримано двох ворожих поплічників, які намагалися спалити службовий мікроавтобус, котрий військові перегнали до міста після виконання бойових завдань на передовій.

Правоохоронці затримали всіх зловмисників по "гарячих" слідах" та повідомили їм (відповідно до вчинених злочинів) про підозру за двома статтями: 

  •  ч. 1 ст. 114-1 (перешкоджання законній діяльності ЗСУ та інших військових формувань);
  •  ч. 2 ст. 194 (умисне знищення або пошкодження майна, вчинене шляхом підпалу, вибуху чи іншим загальнонебезпечним способом).

Затримані перебувають під вартою. Їм загрожує до 10 років тюрми.

СБУ затримала ще чотирьох агентів рф за підпали об'єктів Укрзалізниці19.08.24, 15:42

Тетяна Краєвська

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    В Україні з'явиться торгове представництво Японії

     • 12955 переглядiв