pid-chas-okupatsiyi-spivpratsyuvav-z-rashistami-zatrimali-eksposadovtsya-khersonskoyi-oda

Під час окупації співпрацював з рашистами: затримали експосадовця Херсонської ОДА

 • 159033 переглядiв

КИЇВ. 25 липня. УНН. Служба безпеки затримала експосадовця з Херсону, який на початку повномасштабного вторгнення рф підтримав російських загарбників і пішов з ними на співпрацю під час окупації міста. Про це повідомляє УНН з посиланням на прес-службу відомства.

Деталі

Зловмисником, як повідомляється, виявився колишній очільник юридичного відділу Департаменту з питань цивільного захисту та оборонної роботи Херсонської облдержадміністрації. Під час тимчасової окупації Херсона він залишився у місті і погодився очолити створений агресором «відділ правового забезпечення» у захопленому на той час басейновому управлінні водних ресурсів, вказали у СБУ.

Серед основних завдань колаборанта було «переведення» ввірених йому установ під вимоги «російського законодавства». Для цього він намагався підібрати «штат» з місцевих жителів, яким обіцяв «зарплату» в рублях та лояльне ставлення з боку рашистів.

Після звільнення Херсона колаборант «заліг на дно» за місцем проживання в обласному центрі і таким чином сподівався уникнути правосуддя.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили фігуранту про підозру в колабораційній діяльності. Наразі вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу у виді тримання під вартою. Зловмиснику загрожує до 10 років тюрми.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Під дитячим ліжком ховав зброю для терактів на Запоріжжі: затриманий російський агент

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    Застрахуйся на 100% — найкращий рецепт для автомобіліста!

     • 247977 переглядiв

    У Греції під час гасіння пожежі впав літак 

     • 242910 переглядiв