perevozyv-vantazhi-do-okupovanoho-krymubrytanska-rozvidka-poiasnyla-chomu-dlia-ukrainy-vazhlyve-znyshchennia-novocherkaska

Перевозив вантажі до окупованого Криму: британська розвідка пояснила, чому для України важливе знищення "Новочеркаська"

 • 86852 переглядiв

Знищений Україною російський десантний корабель "Новочеркаськ" використовувався для сполучення між окупованим Кримом та рф.

росія, ймовірно, планувала використати великі десантні кораблі для нападу з моря під час повномасштабного вторгнення в Україну. Проте сьогодні вони використовуються в більшості для перевезення вантажів. Про це йдеться у звіті розвідки опублікованому Міністерством оборони Британії, передає УНН.

Деталі

У відомстві підтвердили, що 25 грудня 2023 року великий десантний корабель російського флоту "Новочеркаськ" був повністю знищений після удару ЗСУ. На той момент ВДК перебував у порту окупованої росіянами Феодосії. 

За кілька годин після удару України по "Новочеркаську": з бухти Феодосії пішли два російські кораблі26.12.23, 19:45

З огляду на силу вибуху аналітики допускають, що корабель, ймовірно, саме переправляв вибухонебезпечний вантаж. Зазначається, що це могло спричинити вторинну детонацію.

Міноборони Британії наголошує, що росія подвоїла кількість великих десантних кораблів в чорному морі, напередодні повномасштабного вторгнення в Україну. Ймовірно, росіяни планували атаку з моря у своїх спробах захопити південь України.

Оскільки війна затягнулася, ці кораблі частіше використовувалися для надання матеріально-технічної підтримки. Це важлива роль, оскільки вона посилює життєво важливе та відносно нестильне автомобільне та залізничне сполучення Кримського мосту, який з’єднує Крим із росією

- пояснили у розвідці.

Доповнення

У відомстві також додали, що з урахуванням "Новочеркаська" росія втратила вже три великі десантні кораблі від початку повномасштабного вторгнення в Україну. 

Україна знищила 20% Чорноморського флоту рф: у Міноборони Британії відреагували на атаку ЗСУ по десантному кораблю "Новочеркаськ"26.12.23, 14:05

Перший ВДК "Саратов" затонув 22 березня 2022 року, згодом 13 вересня 2023 у сухому доку був знищений ВДК "Мінськ". Крім того, Україна, ймовірно пошкодила ще два російські десантні кораблі.

Нагадаємо

Нові супутникові знімки підтверджують, що великий десантний корабель "Новочеркаськ" після атаки ЗСУ частково пішов під воду. 

Володимир Омельченко

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    Армія рф вдарила по Вовчанську, є жертва

     • 28418 переглядiв