panichna-initsiatyva-u-mzs-rizko-vidreahuvaly-na-rosiiskyi-zakonoproekt-pro-vyznannia-nezakonnoiu-peredachi-krymu

Панічна ініціатива: у МЗС різко відреагували на російський законопроект про визнання "незаконною" передачі Криму

 • 27640 переглядiв

росія внесла законопроект про визнання недійсною передачі Криму Україні 1954 року, намагаючись легітимізувати його незаконну окупацію, але Україна засудила його як відчайдушний пропагандистський крок, який не змінить визнаної міжнародним співтовариством реальності, що Крим - це Україна.

У Міністерстві закордонних справ України відреагували на російські "законодавчі ініціативи" з визнання "незаконною" передачі Криму і назвали їх панічними, передає УНН.

У дипвідомстві зауважили, що внесення до російської Держдуми законопроєкту про визнання "незаконним" рішення радянської влади у 1954 році передати Україні Крим є нікчемною спробою російської диктатури легітимізувати власні грубі порушення міжнародного права.

Між тим, агресор грубо порушив і продовжує порушувати власні ж зобов’язання, оскільки свого часу юридично, документально та недвозначно визнав кордони сучасної України як на двосторонньому, так і на багатосторонньому рівнях, додали у МЗС.

Сотні разів спіймана на брехні та скомпрометована російська влада може скільки завгодно продовжувати свою пропаганду, зокрема під виглядом законотворчості, але це не змінить визнаної світовим співтовариством реальності: Крим – це Україна. Зазначений законопроект Держдуми лише зайвий раз підтверджує, що цей факт, як і неминучість деокупації, чітко усвідомлюють і в Москві, тому й виникають такі панічні ініціативи 

- йдеться у заяві дипвідомства.

Раніше

У держдуму країни-агресора внесено законопроект про визнання недійсним рішення про передачу Криму Україні у 1954 році. Текст під назвою "про визнання недійсним рішення 1954 року про передачу Кримської області до складу УРСР" опубліковано в електронній базі законодавчого органу влади рф.

Популярні

Новини по темі

У роботі Telegram стався збій: що відомо

 • 23652 переглядiв