osint-doslidnyky-identyfikuvaly-pidozriuvanoho-u-vbyvstvi-farion

OSINT-дослідники ідентифікували підозрюваного у вбивстві Фаріон

 • 18292 переглядiв

18-річного жителя Дніпра В'ячеслава Зінченка ідентифіковано як підозрюваного у вбивстві Ірини Фаріон. Він підписаний на ультраправі пабліки та залишав антисемітські коментарі в соцмережах.

Осінт-аналітики ідентифікували особу, яку прокуратура підозрює у вбивстві Ірини Фаріон, та стверджують, - це 18-річний житель Дніпра В'ячеслав Федорович Зінченко. Про це повідомляє осінт-відділ телеграм-каналу "Телебачення Торонто", пише УНН.

Деталі

У повідомленні з посиланням на відкриті джерела вказується, що В’ячеслав Зінченко народився 3 квітня 2006 року. Проходив навчання в Дніпровській гімназії №62. Також грав у футбольній команді МДЮСШ U-19.  В сезоні 2023/2024 у складі команди провів 3 матча. 

Живе з мамою, порядний і добре вчиться: про затриманого 18-річного хлопця, підозрюваного у вбивстві Фаріон, розповів друг25.07.24, 17:46

Ми ідентифікували акаунт підозрюваного В’ячеслава Зінченка в телеграмі. Він підписаний на численні ультраправі пабліки, зокрема і російські. Там В’ячеслав залишав антисемітські та расистські коментарі

- йдеться у повідомленні.

В січні цього року з акаунту, який вірогідно вів В'ячеслав Зінченко, згадували російське неонацистське угрупування NS/WP (National-Socialism / White Power), яке взяло на себе відповідальність за вбивство Ірини Фаріон.

Паблік зауважує, що у відео під назвою "Маніфєст украінского автономного революціонного расіста" є близькі по змісту фрази, якщо порівнювати із коментарями, які залишали з акаунту В’ячеслава Зінченко.

Додамо

25 липня у місті Дніпро затримано 18-річного чоловіка, який ймовірно є причетним до умисного вбивства Ірини Фаріон. Як вказав голова МВС Ігор Клименко, у правоохоронців є достатньо доказів стверджувати, що саме затримай у Дніпрі 18-річний хлопець стріляв у мовознавицю Ірину Фаріон. За його словами, розслідування тривало 139 годин.

24 липня в одному з російських телеграм-каналів опублікували інформацію про те, що відповідальність за вбивство Ірини Фаріон взяв на себе представник неонацистського руху NS/WP (National-Socialism/White Power) в росії.

Нагадаємо

В Ірину Фаріон стріляли з пістолету біля її будинку. Куля потрапила в скроню, невдовзі Ірина Фаріон померла в лікарні. Її поховали у Львові на Личаківському цвинтарі.

Клименко про затримання підозрюваного у вбивстві Фаріон: "Слідство схиляється до думки, що стрілець - лише виконавець"25.07.24, 15:24

Популярні

Новини по темі