oshukali-ponad-100-lyudey-yaki-zbirali-koshti-na-zsu-u-dnipropetrovskiy-oblasti-vikrili-chotirokh-osib

Ошукали понад 100 людей, які збирали кошти на ЗСУ: у Дніпропетровській області викрили чотирьох осіб

 • 581950 переглядiв

КИЇВ. 5 липня. УНН. У Дніпропетровській області викрили чотирьох осіб, які у соціальних мережах ошукували людей, які збирали кошти на ЗСУ. Про це повідомляє УНН з посиланням на Telegram МВС.

Деталі

За даними слідства, підозрювані у соціальних мережах шукали оголошення про збір грошей на допомогу ЗСУ та лікування поранених бійців. Вони представлялися працівниками платіжної організації та пропонували отримати грошовий переказ з Польщі.

Під виглядом конвертування злотих у гривні, правопорушники отримували персональні та банківські дані громадян, після чого привласнювали гроші з рахунків, поінформувало МВС. Зазначається, що загальна сума завданих збитків попередньо становить понад два мільйони гривень.

Фігурантам повідомили про підозру у шахрайстві, крадіжці та несанкціонованому втручанні в роботу інформаційних (автоматизованих), електронних комунікаційних, інформаційно-комунікаційних систем, електронних комунікаційних мереж. Наразі вирішується питання щодо обрання їм запобіжного заходу.

Нагадаємо

Національна поліція України повідомила, що викрила жителя Хмельницького у привласненні близько мільйона гривень військовослужбовців.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    Віцепрезидентом ПА ОБСЄ став український нардеп

     • 4581180 переглядiв