orban-nazvav-zavdanniam-vypravyty-pomylkovu-obitsianku-briusselia-shchodo-perehovoriv-iz-ukrainoiu-pro-chlenstvo

Орбан назвав завданням "виправити помилкову обіцянку" Брюсселя щодо переговорів із Україною про членство

 • 2117 переглядiв

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан знову заявив, що його уряд виступає проти початку переговорів з Україною про її вступ до ЄС. Про це він сказав на з'їзді своєї партії "Фідес" у суботу, пише УНН з посиланням на Reuters.

Виправлення помилкової обіцянки (Брюсселя) розпочати переговори (з Україною про членство в ЄС) також буде нашим завданням, оскільки Україна зараз перебуває на відстані світлових років від ЄС

- заявив Орбан, додавши, що він також "відбиватиметься" від спроб ЄС розселити мігрантів в Угорщині.

Деталі

Орбан, який залучений до суперечки з Брюсселем щодо коштів ЄС, заморожених через відступ його уряду від демократії, цього тижня заявив, що стратегія ЄС щодо відправки грошей та військової допомоги Україні провалилася, і що він виступає проти початку переговорів про членство з Києвом.

Питання про початок переговорів про вступ країни буде до порядку денного саміту ЄС наступного місяця.

Орбан заявив також, що Угорщина має сказати "ні" нинішній європейській моделі, додавши, що Європейський Союз необхідно змінити, а не відмовитися від нього.

У той час, як Угорщина вибирається з інфляційної кризи, націоналіст Орбан цього тижня розпочав активну кампанію за вибори до Європейського парламенту, які відбудуться у червні наступного року.

У п'ятницю його уряд розіслав своїм громадянам опитування, в якому ставить питання, чи варто ЄС виділити більше коштів Україні чи надати їй членство.

"Ми будемо чинити опір божевільним ідеям брюссельських бюрократів, вторгненню мігрантів, гендерній пропаганді, а також чинитимемо опір ілюзіям з приводу війни (в Україні) і непідготовленого членства України в ЄС", - заявив Орбан своїй партії, яка перебуває при владі з 2010 року.

Нагадаємо

Орбана переобрали головою правлячої партії Угорщини.

Юлія Шрамко

Політика

    Популярні

    Новини по темі