ukenru
opituvannya-54-amerikantsiv-vvazhayut-scho-vlada-ssha-ne-zakhistit-vibori-vid-vtruchannya

Опитування: 54% американців вважають, що влада США не захистить вибори від втручання

 • 10854 переглядiв

КИЇВ. 29 липня. УНН. Більше половини опитаних американців сумніваються в тому, що влада США зможе запобігти впливу інших держав на президентські вибори в країні, які відбудуться в 2020 році. Про це свідчать опубліковані в неділю результати соціологічного дослідження, проведеного телеканалом ABC спільно зі службою Ipsos, передає УНН.

Респондентам було поставлено питання про те, чи вважають вони, що влада США може забезпечити ефективний захист від спроб інших держав вплинути на результат майбутніх виборів глави держави. 45% учасників опитування заявили, що в повній мірі або частково впевнені в здатності влади запобігти таке втручання. 54% висловили сумнів в тому, що вибори в США вдасться захистити від впливу з боку інших країн. Решта не дали відповіді.

Учасників дослідження також питали про те, чи обізнані вони про що відбулося 24 липня, під час виступу колишнього спецпрокурора Роберта Мюллера на багатогодинних слуханнях в двох комітетах Палати представників Конгресу США. Мюллер майже два роки проводив розслідування у зв'язку з втручанням Росії в хід президентських виборів в США в 2016 році.

Близько 71% респондентів сказали, що або дивилися слухання, або щось чули або читали про них. 29% зізналися, що нічого не знають про виступ колишнього спецпрокурора. Опитування проводили по всій країні в період з 25 по 26 липня. У ньому взяли участь 577 повнолітніх жителів США.

Нагадаємо, Мін'юст США в квітні оприлюднив підсумкову доповідь Мюллера, в якому спецпрокурор визнав, що розслідування не виявило змови виграв в 2016 році президентські вибори Дональда Трампа з Росією. Разом з тим Мюллер підтвердив втручання РФ в хід президентських виборів. Сам Трамп неодноразово відкидав підозри в будь-яких неправомірних контактах з офіційними особами Росії в період президентських перегонів. Москва також багато разів відкидала висновки про спроби вплинути на хід виборів в США.

59-е вибори президента США пройде 3 листопада 2020 року.

Українські Національні Новини

Новини Світу