ombudsman-zaiavyv-pro-pryvileiovani-umovy-dlia-ekschynovnykiv-miniustu-u-kolonii-na-chernihivshchyni

Омбудсман заявив про привілейовані умови для ексчиновників Мін’юсту у колонії на Чернігівщині

 • 8067 переглядiв

У Менській колонії на Чернігівщині виявлено особливі умови для колишніх високопосадовців ДКВС. Для них проведено ремонт та виділено окремі приміщення, на відміну від інших ув'язнених, які перебувають у антисанітарних умовах.

Офіс Омбудсмана виявив  численні порушення прав людини у Менській колонії на Чернігівщині. Втім звернув увагу на особливі вимоги для колишніх високопосадовців Департаменту державної кримінально-виконавчої служби. Для них проведено ремонт та виділено окремі приміщення, на відміну від інших ув'язнених. Уповноважений ВР з прав людини Дмитро Лубінець звернувся із заявами до міністерства юстиції та правоохоронців, повідомляє УНН.

Лубінець у Telegram повідомив, що Офіс Омбудсмана здійснив моніторинговий візит до Менської виправної колонії №91 на Чернігівщині. У ній ми виявили численні порушення прав людини: антисанітарія, грибок та тарган.

Водночас, за його словами, є виняток – три привілейовані особи проживають у належних умовах та ізольовані від загалу. Це ексочільник одного з управлінь з питань виконання кримінальних покарань Мін’юсту та двоє його прибічників.

Для них хороші умови створені вже після прибуття в установу: лише для цих осіб провели ремонт у 2024 році, попри принизливі умови в інших відділеннях колонії. Ба більше, у них у розпорядку цілих п’ять приміщень відділення соціально-психологічної служби №7. Коли в колонії перебуває понад 370 осіб!! Також ці люди мають власний прогулянковий дворик, а їжу їм подають у кімнати. Виникає запитання: чому саме для цих осіб такі "відпочинкові" умови?

- написав Омбудсман.

Лубінець також розповів, що вже звернувся до міністерства юстиції України, де "не побачили в цьому нічого дивного". Після цього вкотре направив до них черговий лист, а також окремо звернувся до правоохоронців.

На Прикарпатті посадовець виправної колонії катував та принижував засуджених - ДБР27.06.24, 14:35

Тетяна Краєвська

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    OpenAI випускає дешевшу та легшу модель для розробників

     • 8350 переглядiв