olimpiada-2024-ofitsiino-startuie-u-paryzhi-skilky-sportsmeniv-predstavliat-ukrainu-khto-praporonostsi-ta-yaki-novynky

Олімпіада-2024 офіційно стартує у Парижі: скільки спортсменів представлять Україну, хто прапороносці та які новинки

 • 12464 переглядiв

140 українських спортсменів змагатимуться на Олімпіаді-2024 під гаслом 'Воля до Перемоги'. Церемонія відкриття пройде на човнах по Сені, а в Парижі вперше працюватиме український дім 'Volia Space'.

Сьогодні у Парижі відбудеться урочиста церемонія відкриття ХХХІІІ Олімпійських ігор. Прапор України нестимуть призери попередніх Олімпійських ігор у Токіо: тенісистка Еліна Світоліна та плавець Михайло Романчук. 140 українських спортсменів змагатимуться на Олімпіаді, а в Парижі вперше працюватиме український дім "Volia Space", повідомили у п'ятницю у Мінмолодьспорту, пише УНН.

Деталі

"Сьогодні в Парижі запалає вогонь ХХХІІІ Олімпійських ігор! За їх медалі боротимуться 140 українських спортсменів та спортсменок під гаслом "the Will to Win" – Воля до Перемоги!" - повідомили у міністерстві.

Церемонія відкриття Олімпіади-2024 розпочнеться сьогодні о 20:30 за київським часом і вперше в історії проходитиме за межами стадіону. Традиційний парад спортсменів пройде на човнах уздовж Сени, повз найвідоміші пам’ятки Парижа.

Прапороносцями національної збірної команди України стануть призери Олімпійських ігор у Токіо-2020 тенісистка Еліна Світоліна та плавець Михайло Романчук.

На Олімпійських іграх в Парижі вперше за всю історію працюватиме український дім "Volia Space". Він стане культурним та медійним осередком України, а також місцем, де кожен зможе відчути українську волю до перемоги, й стати її частиною.

Літні Олімпійські триватимуть з 26 липня по 11 серпня.

Україна зберегла призові для олімпійців, але мотивація зараз інша - міністр26.07.24, 15:02

Популярні

Новини по темі

СБУ повідомила про нову підозру гауляйтеру пасічнику

 • 21125 переглядiв

В Україні вже зібрали понад 22 млн тонн нового врожаю

 • 14746 переглядiв