ukenru
okupatsiyniy-tisk-na-ukrayintsiv-na-livoberezhniy-chastini-khersonschini-shaleniy-sobolevskiy

Окупаційний тиск на українців на лівобережній частині Херсонщини шалений - Соболевський

 • 916362 переглядiв

КИЇВ. 7 лютого. УНН. На лівобережній частині Херсонщини російські окупанти постійно проводять фільтраційні заходи щодо українців. Відбуваються обшуки, перевірки телефонів та транспортних засобів. Про це повідомив перший заступник голови Херсонської обласної ради Юрій Соболевський під час брифінгу, передає кореспондент УНН.

Цитата

«Прихована депортація триває. Тиск на наших людей просто шалений на лівобережній частині. Причому він з усіх боків. На батьків тиснуть тим, щоб вони віддавали дітей до російських шкіл, погрожуючи навіть позбавленням батьківських прав… На підприємствах шалений тиск, щоб вони не використовували гривню. Вони зараз її повністю знищують…» - розповів Соболевський.

За його словами, на людей, які знаходяться поруч з Дніпром, дуже сильно тиснуть для того, щоб вони провели нібито евакуацію.

«Вони хочуть зробити мертву зону, тому що там дислоковані їхні підрозділи, які в тому числі здійснюють обстріли нашої території. Там є великий відсоток людей, який допомагає ЗСУ, які дають інформацію, координати, тому зараз лівобережна частина Херсонщини - це постійна фільтрація, постійні обшуки, постійні перевірки телефонів, транспортних засобів, нашим людям там зараз дуже важко», - сказав Соболевський.

Доповнення

Окупанти для реабілітації поранених облаштували черговий військовий шпиталь у Херсонській області.

Українські Національні Новини

Суспільство