okupanty-verbuiut-shkoliariv-z-tot-luhanshchyny-do-militarystskoho-rukhu-akademiia-druzhby-narodiv-akhmat-lubinets-vidreahuvav

Окупанти вербують школярів з ТОТ Луганщини до мілітаристського руху “Академія дружби народів “Ахмат”: Лубінець відреагував

 • 45329 переглядiв

Росіяни залучають українських дітей з окупованої Луганщини до військової підготовки в 'Академії дружби народів Ахмат'. Омбудсмен Лубінець закликав міжнародну спільноту відреагувати на порушення прав дітей.

Росіяни вербують укранських школярів з тимчасово окупованої Луганщини до дитячого мілітаристського руху "Академія дружби народів "Ахмат", що функціонує під патронатом одноменного чеченського формування. Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець звернувся із закликом до міжнародної спільноти відреагувати, адже українські діти не мають бути в руках росіян інструментом геноцидної війни, передає УНН.

Деталі

Окупанти вербують школярів з окупованої Луганщини до дитячого мілітаристського руху "Академія дружби народів "Ахмат", що функціонує під патронатом одноменного чеченського формування. Нещодавно у Луганську "випускники" першої зміни вже отримали дипломи за "готовність служити своїй країні та захистити її цінність

- повідомив Лубінець.

Він додав, що протягом двох тижнів українські діти проходили курси армійської підготовки, у повному екіпіруванні, у бронежилетах та зі зброєю в руках "вели бій" у польових умовах, з окопів та на водія, отримували навички тактичної медицини і вчилися російському "патріотизму" під керівництвом кавказьких командирів.

"Плани агресора далекоглядні – спочатку на базі літніх таборів, а потім у межах загальноросійської програми створити плацдарм посиленої військової підготовки для українських дітей, щоб у стислі терміни виростити з них повноцінних вояків.

Наголошую, що мілітаризація є грубим порушенням прав дитини, вчиненим країною-агресором. кремль насильницький формує з українських дітей покоління, яке вчить ненависті та насильству до всього українського. Вимагаю міжнародну спільноту відреагувати. Українські діти не мають бути в руках росіян інструментом геноцидної війни", - зазначив Лубінець.

Нагадаємо

У "лнр" посилюють пропаганду у роботі із підлітками, розгортають роботу у підлітковому середовищі щодо "профілактики екстремізму та тероризму". Втім молодь на окупованих територіях, попри усі намагання рф-пропагандистів, не сприймає режим.

Популярні

Новини по темі