ukenru
okupanty-obstrilialy-selyshche-na-sumshchyni-poshkodyly-obiekt-enerhetychnoi-infrastruktury

Окупанти обстріляли селище на Сумщині: пошкодили  об'єкт енергетичної інфраструктури

 • 60805 переглядiв

російські обстріли пошкодили енергетичну інфраструктуру, житлові будинки та господарські споруди в селі Перемога Сумської області, тимчасово припинивши електро-, газо- та водопостачання.

Після 13:00 окупанти обстріляли трьома фугасними авіаційними бомбами селище Перемога на Сумщині. Внаслідок обстрілу пошкоджено об'єкт енергетичної інфраструктури, приватні будинки та господарчі споруди. Про це повідомив Білопільський міський голова Юрій Зарко, передає УНН з посиланням на Суспільному.

Деталі

Обстріляли дуже сильно. В результаті пошкоджені будинки, автомобілі, гаражі й об'єкт енергетичної інфраструктури. У селі тимчасово немає світла, газу та води. Дивом люди не постраждали

 - повідомив Зарко.

Селище Перемога знаходиться за 15 кілометрів від кордону з росією.

Доповнення

Голова правління НАК "Нафтогаз України" Олексій Чернишов повідомляв, що в результаті сьогоднішньої ранкової  атаки рф на енергетичну інфраструктуру були пошкоджені обʼєкти Групи "Нафтогаз" на заході.

Чернишов уточнив  згодом, що сталося влучання в наземну інфраструктуру одного з підземних сховищ газу Укртрансгаз - Оператор газосховищ України і було пошкоджене технологічне обладнання. Критичних наслідків для забезпечення роботи ПСГ немає. Також атака не вплине на постачання блакитного палива українським споживачам.