ukenru
odin-iz-naybagatshikh-meriv-ukrayini-balotuyetsya-na-drugiy-termin

Один із найбагатших мерів України балотується на другий термін

 • 25840 переглядiв

КИЇВ. 22 вересня. УНН. Чинний мер Чернігова Владислав Атрошенко балотуватиметься на місцевих виборах 2020 року, які відбудуться вже 25 жовтня. Про це Владислав Атрошенко повідомив на своїй Facebook-сторінці, передає УНН.

Аналітичний портал "Слово і діло", який аналізує обіцянки політиків і ступінь їх реалізації, підрахував, що Атрошенко не виконав за час своєї каденції майже половини своїх передвиборчих обіцянок мешканцям міста.

Так, станом на 2019 рік у Чернігові були одні з найвищих тарифів на теплопостачання в Україні, хоча у 2015 році тоді ще кандидат на крісло мера у передвиборчій програмі обіцяв, що знизить високу ціну за тепло у будинках містян вдвічі. Зараз же місто входить до четвірки обласних центрів із найвищими тарифами, більші – лише у Тернополі, Білій Церкві та Полтаві.

Невиконаною залишилась і обіцянка глави міста призначати начальників структурних підрозділів, керівників комунальних підприємств та інших ключових посадовців у Чернігові лише після відкритих прозорих конкурсів. Більше того, у 2016 році після окремих призначень на посади без конкурсів, Атрошенко провів позачергове засідання міської ради, на якому депутати передали меру право одноосібно призначати людей на державні посади без погодження з ними.

У 2017 році мер дав чергову обіцянку, яку потім проігнорував: щомісяця виплачувати ветеранам АТО/ООС 100 тисяч гривень із власної кишені та зробив перший внесок. Після одноразової виплати обіцяної суми, очільник міста більше не здійснював виплат вказаної суми. До речі, у 2015 році Атрошенко потрапив до першої десятки рейтингу найбагатших народних депутатів України, а влітку 2020 року мер Чернігова задекларував спадщину розміром у 138 мільйонів гривень.

Не побудував Атрошенко й обіцяний у Чернігові технологічний парк з логістикою та бізнес-інкубатором на базі одного з промислових підприємств міста.

Також міський голова провалив обіцянку звести сміттєпереробний завод, потреба у якому критична, враховуючи перевантаженість сміттєзвалища на Масанах.

Раніше УНН писав, що однією з найголовніших передвиборчих обіцянок мера Одеси Геннадія Труханова, яку йому не вдалося виконати за час каденції, стала ліквідація стихійних забудов на узбережжі.

Українські Національні Новини

Політика