obryv-trosa-na-atraktsioni-cherez-dnipro-pravookhorontsi-pryishly-z-obshukamy-u-sluzhby-kmda-do-kontroleriv-ta-firm-vlasnyka

Обрив троса на атракціоні через Дніпро: правоохоронці прийшли з обшуками у служби КМДА, до контролерів та фірм власника

 • 19256 переглядiв

Правоохоронці повідомили про обшуки у КМДА, органах контролю та фірмах власника атракціону через загибель 20-річного хлопця. Розслідування ведеться за статтями про порушення правил безпеки та службову недбалість.

Правоохоронці прийшли з обшуками до служб КМДА, органів державного контролю та безпосередньо у фірми власника атракціону у справі про загибель хлопця, який впав у Дніпро з атракціону після обриву троса, повідомили у ГУНП у Києві у понеділок, пише УНН.

Поліція Києва проводить невідкладні слідчі дії для визначення осіб, з вини яких на атракціоні загинув 20-річний хлопець. Наразі слідчі проводять обшуки у відповідних службах КМДА, які погодили розташування атракціону, органах державного контролю, що видавали дозволи та мали здійснювати належний контроль за його діяльністю, та безпосередньо у фірмах власника атракціону

- повідомили у поліції Києва у соцмережах.

У межах розпочатих кримінальних проваджень правоохоронці, як зазначається, "допитали директора атракціону та персонал й вилучили службову документацію, яка буде вивчатись в межах призначеної експертизи дослідження причин та наслідків порушення вимог безпеки життєдіяльності та охорони праці".

Досудове розслідування здійснюється за двома статтями Кримінального кодексу України: ч. 2 ст. 272 – Порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою, що спричинило загибель людини, та ч. 3 ст. 367 – Службова недбалість.

Відповідно до санкції статей, винним загрожує до восьми років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Обрив троса на атракціоні в Києві: уже зібрали частину записів з камер та докази, тіло загиблого відправлять на експертизу22.07.24, 14:28

Юлія Шрамко

Київ

    Популярні

    Новини по темі

    У Львові прощаються з Іриною Фаріон

     • 10868 переглядiв