obitsiav-posvidchennia-yake-nibyto-dopomozhe-unyknuty-mobilizatsii-zatrymano-shakhraia-yakyi-vymaniuvav-tysiachi-dolariv

Обіцяв посвідчення, що нібито допоможе уникнути мобілізації: затримано шахрая, який виманював тисячі доларів

 • 28431 переглядiв

Затримано шахрая, який вимагав 5 000 доларів США, обіцяючи видати фальшиве посвідчення радника командира батальйону Збройних Сил України, яке нібито допоможе уникнути мобілізації.

Правоохоронці виявили шахрая, який за 5000 дол. обіцяв видати посвідчення радника командира батальйону ЗСУ, яке нібито допоможе уникнути мобілізації. Про це передає УНН із посиланням на пресслужбу Національної поліції України.

Деталі

Слідчі повідомили киянину про підозру у шахрайстві та підбурюванні до надання неправомірної вигоди: фігурант представлявся представником громадської спілки та за гроші обіцяв видати киянину посвідчення радника командира батальйону ЗСУ, яке нібито допоможе уникнути мобілізації.

Згідно з інформацією правоохоронців, зловмисник вдягав військову форму, щоб переконати співрозмовника, що перебуває на посаді радника командира батальйону ЗСУ; розповідав, що нібито на початку повномасштабного вторгнення допомагав ЗСУ завозити зброю для відбиття окупантів на Київщині.

За виготовлення посвідчення фігурант просив 5000 доларів, зазначає поліція.

Поліцейські затримали чоловіка у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України під час передачі посвідчення та отримання другої частини коштів.

У зловмисника проведено обшук: вилучено наркотичні речовини, зброю та набої.

Фігуранту може бути повідомлено про підозру за ст. 309 та 263 Кримінального кодексу України – незаконне зберігання наркотичних засобів та незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами.

Нагадаємо

Останнім часом українці отримують фейкові повідомлення від нібито супермаркетів, які дозволяють шахраям отримати доступ до банківських рахунків громадян, обманом змушуючи їх переходити за фішинговими посиланнями та вводити персональні дані.

У 2023 році в Україні було відкрито 82 609 кримінальних проваджень за ст. 190 Кримінального кодексу України "Шахрайство", Це найвищий показник за останніх 11 років.

Служба безпеки України затримала батька та сина, які підозрюються у тому, що готували ракетні удари росії, зливаючи місця дислокації українських військ та заводів з виробництва безпілотників, а також ховали останки загиблих російських солдатів у лісах під Києвом та надсилали фотозвіти до фсб.

Популярні

Новини по темі

На Харківщині війська рф вдарила по православному храму

 • 31018 переглядiв

Армія рф вранці атакувала Нікополь, була пожежа на АЗС - ДСНС

 • 28321 переглядiв

До Києва прибув сенатор США Ліндсі Грем

 • 29366 переглядiв

Уряд додатково виділив 5 млрд гривень на закупівлю дронів

 • 28072 переглядiв